Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Zenica i Vienna.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Zenica, BA Za: Vienna, AT
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Zenica - Vienna

  Putujući linijom od Zenice do Vienne slijedi vožnja tokom koje prolazite ukupno 708 km. Ovo putovanje je zasigurno bezbjedno i ugodno.

  Moderne ceste čine da se opustite i odmorite tokom svog puta. Vrijedno je naglasiti da autobus na ruti Zenica - Vienna polazi gotovo svakoga dana.

  Veliki broj autobusnih prevoznika osigurava mnogo linija na ruti između kojih onda možete birati. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje od jednog do drugog mjesta u 10:30. Ovu relaciju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o.

  Naglasimo i da prevoznici na ovoj konkretnoj relaciji tijekom dana u glavnini polaze 3 puta i to od 10:30 do 12:45. Puno polazaka omogućava da domaći i inozemni putnici planiraju polazak u tačno određeno vrijeme tako da prema tom organizuju svoj prevoz do sobe.

  Prosječna, odnosno okvirna cijena dotična putovanja je 75 KM. Dok putuje autobus zastane od 7 do 9 puta, a za tih stajanja možete kupiti kakvu sitnicu poput suvenira za prijatelje, čipsa, čokolade i sl..

  Svoj put busom uz Vollo možete organizirati iz svoje fotelje. Ako hoćete na stanicu sjetite se da ste ovdje u prilici razgovarati, tj. priupitati na šalteru za informacije u vezi kakvih nedoumica, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prevoznika Zenica - Vienna

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Zenica

  Autobusna stanica može, stignete li puno ranije od vremena polaska busa, ponuditi puno svojih sadržaja i usluga. Za one i prije kretanja iscrpljene tu su caffe barovi idealni za jednu kratku crnu kavu za razbuđivanje.

  Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: parking, bankomate, mjenjačnicu, pekaru i trgovinu mješovitom robom. Samo mala napomena izdvojite si kovanice za: WC i garderobu, odnosno nemojte sa 100-200 KM plaćati kojih 3 KM za WC.

  Osigurajte da bar pet minuta prije busa budete na stanici. Nije baš zgodno da svi ostali putnici i vozač čekaju samo tebe.

  Putovanje Zenica - Vienna

  Informacija o ruti mogla bi vam uljepšati, odnosno olakšati put. Uoči putovanja svakako se raspitajte ide li vaš bus autocestom ili manjim prometnicama.

  Naime, putovanje autocestom garantira vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika. Ipak najčešće vrijedi da je putovanje interesantnije putujemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici promatrati kako izgledaju mjesta paralelno kojih prolazimo i kako tamošnji stanovnici provode svoje dane.

  Lokalnim cestama trebat će vam dulje te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom biti ranije na odredištu, zato što vam njom treba oko 7 sati.

  Autobusna stanica Vienna

  Po pristizanju na vašu autobusnu stanicu savjetujemo da svu svoju prtljagu privremeno odložite u garderobu, a ukoliko je krcata, tj. da nema mjesta pitajte, tj. saznajte postoji li i gdje se nalazi druga. U Vienni krenite do obližnjeg caffe bara pa sjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Zenica - Vienna

  Prije svega istina je da se u busu nekad nađe i toalet za putnike, no, ovo je iznimika i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na ruti od Zenice do Vienne opremljeni su sa TV-om i WiFi internetom, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u prilici priključiti svoj tablet.

  Internet u busu često ne radi najbolje. I inozemni i domaći turisti se pokušavaju istovremeno spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida signala i generalne nemogućnosti uživanja u surfanju.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zenica - Vienna

  Usporedimo sada autobus s iznesenim vozilima. Put od Zenice do Vienne pokriven je brojnim vozilima. Najprimjerenija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Naizgled se automobil čini kao generalno najbolje rješenje. Za primjer, nedostatak automobila je taj što tank drži cijenu, a to zaista nije isključivi trošak. Govoreći o automobilu ne zaboravimo cestarinu.

  Očita negativnost voza jest ta da na putu provedete sate i sate, a linije između kojih možete birati prilično su oskudne. Dakle, manjka opcija, tj. ne možete birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste slobodni odvojiti nebrojene sate za put.

  Autobus garantira svima pristupačne cijene kako jednosmjernih tako i dvosmjernih karata. Nema sumnje, autobus daje putnicima udobnost i sigurnost vožnje.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Svima je jasno i znaju da piste za slijetanje aviona nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti Ipozicionirani u njegovoj oklici. Avionom je putovanje kraće i skuplje.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Zenica - Vienna

  Vožnja autocestom zna biti dosadna i jednolična pa zato kada uđete u kakav grad gledajte baš sve. Putujući autobusom prolazite cijeli niz divnih mjesta i gradova.

  Putujući od Zenice do Vienna proći ćete: Konjic, Sarajevo, Doboj i Derventa. Iskoristite priliku i gledajte ih.

  O Zenici

  U ovom gradu proučite i gradske spomenike, a ako niste sigurni koji su za grad najvažniji bez imalo ustručavanja porazgovarajte s s ondašnjim ljudima, tj. pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Zenici prvo posjetite i obiđete centar.

  Najvažniji gradski trg poslastica je za one željne ritma grada. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu.

  Preferirate li obići sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite net. Ovo je mjesto zaista bogato istorijom te je prava šteta ne uzeti dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Vienni

  Izgleda da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsku okolicu i moderan stil života. Bilo da želite posjetiti skrivene prirodne ljepote, bilo da želite svjedočiti istorijskim ljepotama i diviti se tamošnjim građevinama Vienna je neupitno vaše odredište.

  Ako bi željeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete praktički odmah pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako bi radije detaljnije istražili BiH, razmotrite: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Za totalne fanove kontinentalnih područja u BiH tu su: Travnik, Vitez, Livno i Jajce.