Bus raspored

18:50 02:45
Date: 25.04.2021.
18:50 02:45
7:56h 8
Učitavanje...
216 HRK
1

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Sarajevo, BA
Udaljenost
Buses 1
Prosječno trajanje puta 7 h 56 min
Cijena karte od 213.9 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Zagreb - Sarajevo

  Ovo putovanje je garantovano mirno i sigurno. Na putovanju od Zagreba do Sarajeva slijedi vožnja koja je duga ukupno 405 km.

  Vrijedi naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Sarajevo putuje gotovo iz dana u dan. Nove autoceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni.

  Puno autobusnih prevoznika garantuje znatan broj ruta. Ovu relaciju vozi samo kompanija CROATIA BUS d.o.o. Prvi busevi u danu polaze na svoje putovanje na opisanoj relaciji u 06:30.

  Naglasimo i da prevoznici na opisanoj relaciji u okviru jednog dana uglavnom prelaze put 4 puta i to od 06:30 do 22:00. Puno polazaka omogućava da si svaki putnik planiraju putovanje u određeni čas te da prema tom planiraju svoj prevoz do smještaja.

  Dok putuje autobus stane od 3 do 23 puta, a za tih stajanja možete popiti brzinsku kaficu iz aparata i porazgovarati sa saputnikom. Prosječna, odnosno okvirna cijena toga puta je 49 KM.

  Svoj put autobusom uz Vollo možete planirati iz svoje sobe. U slučaju da inzistirate na stanicu podsjećamo da ste kada dođete tamo u prilici razgovarati, tj. priupitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za novosti, akcije, obavijesti i novi vozni red.

  Lista prevoznika Zagreb - Sarajevo

  Jedina kompanija koja vozi ovu liniju je CROATIA BUS d.o.o.

  Autobusna stanica Zagreb

  Za one umorne tu su mnogobrojni kafići idealni za kratki espresso. Autobusna stanica može, dođete li puno ranije od vremena polaska busa, ponuditi uistinu gomilu svojih sadržaja i usluga.

  Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: trgovine mješovitom robom, pekare, bankomate, mjenjačnicu i parking. Samo kratka napomena, osigurajte si kovanice za: garderobu i toalet, odnosno nemojte sa novčanicom od 200 KM plaćati cca 3 KM za WC na stanici.

  Nije baš zgodno da vozač i ostali putnici čekaju samo tebe. Osigurajte da budete u pravo vrijeme na stanici.

  Putovanje Zagreb - Sarajevo

  Uoči putovanja svakako provjerite ide li bus kojega birate manjim lokalnim cestama ili autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati putovanje.

  Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje interesantnije krenemo li lokalnim cestama, jer na taj način smo u prilici razgledavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive. Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je sigurnija, udobnija i brža za putnika.

  Starijim cestama trebat će vam duže te često tim putem i više od jednog sata budete u zaostatku. Istina je da ćete autocestom doputovati brže, zato što vam je idući njom potrebno oko 5 sati.

  Autobusna stanica Sarajevo

  Kada stignete na vašu autobusnu stanicu savjetujemo da kofere predate u garderobu, a za slučaj da je skroz popunjena istražite postoji li i gdje se nalazi druga. U Sarajevu prošetajte do obližnjeg caffe bara pa sjednite i popijte u miru svoju kavu, a onda dolazi vrijeme da se bacite u nepoznato i počnete s istraživanjem.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Sarajevo

  Prije svega istina je da se nekad u autobusu nađe i WC za putnike, no, ovo je iznimika i ne valja se na tu mogućnost oslanjati. Autobusi na relaciji od Zagreba do Sarajeva opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak utičnice za napajanje pa ćete biti u prilici priključiti svoj smartphone.

  Putnici se pokušavaju automatski spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do prekida i nemogućnosti normalnog iliti ikakvog surfanja. Internet u busu nerijetko ne radi kako treba.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Sarajevo

  Najprimjerenija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion. Usporedimo sada autobus s drugim prevoznim sredstvima. Put od Zagreba do Sarajeva pokriven je raznovrsnim vozilima.

  Govoreći o automobilu imajmo na umu cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što gorivo drži cijenu, a to uistinu nije izolirani trošak. U prvi mah se automobil doima kao bez premca najbolje rješenje.

  Dakle, niste slobodni birati među praktički zavidnim brojem svakodnevnih polazaka, ali ste u prilici i slobodni odvojiti puste sate za put. Nedostatak voza jest ta da se sati na putu množe, dok se broj polazaka reducira.

  Nema sumnje, autobus daje putnicima visoku kvalitetu, udobnost iskustvo vozača i sigurnost vožnje. Autobus garantuje daleko pristupačne cijene jednosmjernih i povratnih karata.

  Računajte, također, vrijeme i novac potreban za dolazak s aerodroma do smještaja. Koliko je putovanje avionom kraće, toliko je skuplje. Jasno je i već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego moraju biti Ipozicionirani izvan njega.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Sarajevo

  Vozeći se autobusom prolazite cijeli niz divnih mjesta i gradova. Vožnja autocestom zna biti dosadnjikava radi svoje jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad gledajte baš sve.

  Dobro ih gledajte i usput isplanirajte svoje slijedeće putovanje. Putujući od Zagreba do Sarajevo proći ćete: Stara Gradiška, Bosanska Gradiška, Nova Topola i Laktaši.

  O Zagrebu

  U ovom gradu tokom obilaska posjetite i gradske spomenike, a ako niste sigurni koji su najbitniji definitivno porazgovarajte s mještanima ili pitajte gdje je smještena kakva turistička agencija a u okviru se koje mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo razgledajte i tako upoznajte centar.

  Središnji gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve. Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom pomalo divljem ritmu.

  Interesuju li vas sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite internet stranice tog sadržaja. Ovo je mjesto zaista bogato istorijom te je prava šteta ne dati dovoljno vremena za njegovo obilaženje.

  O Sarajevu

  Vjerujemo da ste birali ovaj grad jer na ponajbolji način spaja što skrivene, što oku očite prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz okolicu i urbani, moderan, ovdašnji životni stil. Bilo da želite posjetiti divne oaze prirode, bilo da želite svjedočiti istorijskim bogatstvima i diviti se impresivnim građevinskim zdanjima Sarajevo je vaše odredište.

  Za prave zaljubljenike kontinentalnih područja u BiH tu su: Livno, Vitez i Travnik. U slučaju da biste htjeli nastaviti putovati u druge europske destinacije sigurni smo da ćete gotovo instant pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako radije želite detaljnije istražili BiH, tu su: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.