Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Zagreb i Mostar.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Zagreb, HR Za: Mostar, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Zagreb - Mostar

  Ovo putovanje je nesumnjivo ugodno, mirno i sigurno. Na putovanju od Zagreba do Mostra slijedi vožnja koja iziskuje prelazak ukupno 540 km.

  Nove i sigurne autoceste čine da ste za putovanja bez brige i opušteni. Važno je naglasiti da autobus na ruti Zagreb - Mostar ide na put gotovo svakoga dana.

  Puno prevoznika nudi puno polazaka u danu. Prvi autobusi u danu polaze na svoje putovanje na opisanoj relaciji u 08:00. Tu liniju prelaze mnogobrojne autobusne kompanije, a prvi u danu kreće kompanija CROATIA BUS d.o.o.

  Puno polazaka na najbolji mogući način omogućava da svi putnici, bilo domaći, bilo inozemni planiraju dolazak na odredište u konkretan sat i vrijeme tako da prema tom dogovore svoj prevoz do hotela. Spomenimo i da autobusna preduzeća na ovdje opisanoj ruti u okviru jednog dana najčešće prelaze put 6 puta i to od 08:00 do 22:30.

  Dok putuje autobus stane od 2 do 17 puta, a za tih stajanja možete obaviti eventualno propušten telefonski poziv, odgovoriti na mail ili jednostavno malo predahnuti i razgibati noge. Prosječna cijena toga putovanja je 47 KM.

  Ukoliko inzistirate na stanicu ne zaboravite da ste na njoj u prilici upitati osobu zaposlenu na šalteru za informacije u vezi kakvih specifičnih pitanja, kao i za obavijesti, novosti, akcije i novi vozni red. Svoj put busom uz Vollo možete isplanirati iz svoje fotelje.

  Lista prevoznika Zagreb - Mostar

  • CROATIA BUS d.o.o
  • Autoherc

  Autobusna stanica Zagreb

  Za one umorne tu su lokalni ili bolje reći caffe barovi u kojima možete naručiti brzinsku kavu. Glavna autobusna stanica može, nađete li se tamo puno ranije od vremena kretanja vašeg autobusa, ponuditi raznovrsnost i brojnost vlastitih sadržaja i usluga.

  Jednostavna napomena, provjerite imate li kovanice za: garderobu, toalet te eventualno parking, odnosno nemojte sa 100 KM plaćati cca 3 KM za WC. Od ostalih sadržaja i usluga na kolodvoru po potrebi potražite: bankomate, mjenjačnice i trgovine mješovitom robom.

  Nije ni malo kul da svi ostali putnici i vozač nestrpljivo čekaju samo tebe. Vodite računa o tome da se nacrtate u ispravno vrijeme na stanici.

  Putovanje Zagreb - Mostar

  Uoči putovanja svakako se raspitajte ide li autobus za kojega kupujete kartu autocestom. Informacija o liniji mogla bi vam poboljšati putovanje.

  Naime, putovanje autocestom garantuje vožnju koja je brža i sigurnija za putnika. Ipak vrlo često vrijedi da je putovanje značajno zanimljivije i zabavnije idemo li lokalnim cestama, jer tako smo u prilici uočavati kako su raspoređena sela i gradovi kojima prolazimo i kako izgledaju te kako tamošnji stanovnici žive.

  Istina je da ćete autocestom doputovati brže, zato što vam je idući njom potrebno u prosjeku 5 sati. Starijim cestama trebat će vam dulje te tim putem nerijetko i preko sat vremena budete u zaostatku.

  Autobusna stanica Mostar

  Kada stignete na autobusnu stanicu savjetujemo da se riješite prtljage koja ionako samo smeta i predate je na čuvanje u garderobu, a ako je ona zauzeta saznajte postoji li neka druga garderoba u blizini stanice. U Mostaru krenite do obližnjeg bara pa napokon guštajte u novom okruženju i finoj kafi, a onda dolazi vrijeme da se smjestite u sobi i potom odete u obilazak.

  Oprema autobusa na relaciji Zagreb - Mostar

  Autobusi na liniji od Zagreba do Mostra opremljeni su sa klimom i WiFi-jem, a neki imaju čak šoko utočnice pa ćete biti u mogućnosti priključiti svoj smartphone. Prije svega istina je da se u busu nekad nađe i toalet za putnike, no, ovo je iznimika i ne valja se na tu opciju oslanjati.

  Internet signal u busu nije najbolji, odnosno nerijetko šteka. Domaći i strani turisti se pokušavaju instant spojiti na internet pa zbog slabe veze dolazi do praktički neupotrebljivosti ove usluge.

  Zašto je autobus najbolji odabir na liniji Zagreb - Mostar

  Put od Zagreba do Mostra pokriven je raznim vozilima. Usporedimo sada autobus s drugim istaknutim s drugim iznesenim oblicima prevoza. Najznačajnija prevozna sredstva na liniji su ova: automobil, autobus, voz i avion.

  Govoreći o automobilu uzmimo u obzir cestarinu. Za primjer, nedostatak automobila je taj što benzin drži cijenu, a to očigledno nije samostalni trošak. Naizgled se automobil doima kao ponajbolje rješenje.

  Dakle, nemate mogućnost birati među brojnim polazaka, ali ste u prilici izdvojiti mnogobrojne sate za put. Nedostatak voza jest ta da je broj linija osjetno manji, a putovanje osjetno dulje.

  Nema sumnje, autobus daje putnicima iskustvo vozača, dobru opremljenost busa i sigurnost vožnje. Prevoz autobusom garantuje povoljne cijene bilo jednosmjernih, bilo dvosmjernih karata.

  Jasno je i već svi znaju da avionske piste nisu i ne mogu biti u gradskim središtima, nego definitivno moraju biti Ipozicionirani u njegovoj široj okolici. Računajte, također, vrijeme i novac potreban da biste došli do aerodroma, a potom od njega do smještaja. Kratkoću putovanja avionom, nadoknađuje visina cijene.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Zagreb - Mostar

  Vožnja autocestom zna biti naporna zbog jednoličnosti pa zato nakon što uđete u kakav grad gledajte baš sve. Krenuvši na put autobusom prolazite veliki broj mirnih i istorijom bogatih gradova i mjesta.

  Putujući od Zagreba do Mostar proći ćete: Bosanska Gradiška, Jajce, Donji Vakuf i Bugojno. Uživajte promatrajući ih i paralelno planirajući svoje sljedeće putovanje.

  O Zagrebu

  U ovom gradu tokom obilaska posjetite i gradske spomenike, a ako niste sigurni koji su za grad najvažniji svakako porazgovarajte s sa starosjediocima i gradskim znancima, odnosno pitajte u kojem je dijelu grada smještena kakva turistička agencija gdje se mogu dobiti vodiči. U Zagrebu prvo prošećite i vidite centar.

  Na trgu ćete vidjeti grad u njegovom najužurbanijem ritmu. Glavni gradski trg poslastica je za one željne neprestane gradske vreve.

  Volite li sakralne gradnje pratite gradske putokaze, odnosno pitajte mještane ili pretražite web. Ovo je mjesto bogato istorijom te je prava šteta ne odvojiti dovoljno vremena za njegovo upoznavanje.

  O Mostaru

  Bit će da ste birali ovaj grad jer na divan način spaja ponajljepše prirodne ljepote, ne samo kroz svoje parkove nego i kroz gradsko okruženje i moderan stil života. Bilo da želite posjetiti skrivena prirodna blaga, bilo da želite svjedočiti draguljima povijesti i diviti se impresivnim građevinama Mostar je za vas najbolja destinacija.

  Ako bi željeli nastaviti svoje putovanje u druge europske destinacije sigurni smo da ćete bez imalo frke pronaći svoju destinaciju na Vollo.ba, a ako bi radije detaljnije istražili BiH, predlažemo da razmislite o ovima: Brčko, Tuzla i Sarajevo. Za one koji ne ljube toliko Sunce u Hercegovini, već su ljubitelji kontinentalnih područja u BiH tu su: Livno, Vitez i Travnik.