Bus raspored

🏢 🚧 🏢

We are doing everything we can to connect Vienna i Sarajevo.
Leave us your mail, so we can contact you when we connect it.

O putovanju

Iz: Vienna, AT Za: Sarajevo, BA
Udaljenost
Buses 0
Prosječno trajanje puta 0 h 0 min
Cijena karte od 0 HRK

Bus Prijevoznici koji voze ovu liniju

  Vienna - Sarajevo

  Linija Vienna (Beč) - Sarajevo duga je 775 km. Autobusom će vam za prelazak te udaljenosti trebati otprilike 12 sati i 20 minuta. Usprkos prilično dugoj vožnji, autobusi su suvremeno opremljeni, a što vam garantira maksimalno udobnu vožnju.

  Svakog dana 4-5 autobusa kreće iz Vienne za Sarajevo. Polasci su uglavnom raspoređeni od 15 h do 20 h. Što znači da praktički bilo kada popodne i predvečer možete planirati početak vašeg putovanja prema Sarajevu.

  Lista prijevoznika Vienna - Sarajevo

  • Biss Tours d.o.o.
  • Croatia Bus d.o.o.
  • Eurolines

  Autobusna stanica Vienna

  Stadion Center Kolodvor, iliti središnji autobusni kolodvor u Vienni, nalazi se na adresi Engerthstrasse 242-244. Udaljenost kolodvora od centra Vienne iliti Beča jest 5,1 km.

  Na kolodvoru Vienna od sadržaja ćete naći: shopping centar, parking, WC, fast food, kafić, trafiku, bankomate. Autobuski kolodvor Vienna nudi puno međugradskih i međunarodnih linija. Prema tome, velik broj njih putuje prema: Njemačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

  Putovanje Vienna - Sarajevo

  Put na liniji Vienna (Beč) - Sarajevo prilično je dug za prelazak autobusom. Vozit ćete se otprilike 12 sati i 30 minuta, za što će vas jednosmjerna karta koštati od 56.5 BAM/217 kn naviše, ovisno koji polazak i kojega prijevoznika odaberete.

  Kod kupovine autobusne karte ne zaboravite da na tu regularnu cijenu obično možete dobiti dodatni popust. Posebno spadate li u jednu od ovih kategorija: djeca, studenti, umirovljenici.

  Pitate se što raditi za vrijeme vožnje? Uživati u miru i tišini. Ovo drugo, doduše, u slučaju da se u busu ne voze dva-tri brbljavca. No, kao za sve i za to postoji rješenje - čepići za uši ili slušalice.

  Autobusna stanica Sarajevo

  Autobuski kolodvor u Sarajevu nalazi se na adresi Put života 8, a do njega vam treba manje od 20 minuta šetnje od gradskog središta.

  Sadržaj koji ćete naći na kolodvoru je sljedeći: prostor za odlaganje prtljage, kafić Time, bankomat i toalet.

  Osim tog, u blizini autobuskog kolodvora naći ćete smještaj za slučaj da ga niste ranije rezervirali. Na izbor imate hostele, hotele, privatne smještaje (sobe i apartmane).

  Oprema autobusa na relaciji Vienna - Sarajevo

  Busevi koji voze na liniji Vienna (Beč) - Sarajevo od opreme imaju: prostor iznad sjedala za odlaganje ručne prtljage, klimu te svjetlo i zvučnik iznad sjedala.

  Velik broj autobusa ima i WiFI koji je za putnike besplatan, odnosno ne naplaćuje se ekstra. Svejedno, ako ste veliki fan surfanja osigurajte si svoj pristup netu, budući da ovaj kojega osigurava autobus nerijetko, a uslijed velikog broja korisnika, šteka.  

  Zašto je autobus najbolji odabir na relaciji Vienna - Sarajevo

  Cijenom prihvatljivo, putovanje autobusom na liniji Vienna (Beč) - Sarajevo ipak je ponešto dužeg trajanja i sasvim je očekivano zapitati se postoji li solucija za kraće putovanje.

  Postoji. Kraća i osjetno skuplja solucija od ovih dvjestotinjak kuna ili nešto više koliko biste trebali odvojiti za putovanje autobusom.

  No, pitamo vas kad ste zadnji put pobjegli od svega i bili na miru nekoliko sati sa samim sobom? Tako je, ovo vam je idealna prilika za odmoriti dušu i tijelo. Okej, vjerojatno ćete se i malo ukočiti, no iskoristite pauze. Prošetajte, popijte kratku kafu. U nedostatku vremena i ona iz aparata je super.

  Gradovi i mjesta kroz koja prolaze autobusi na liniji Vienna - Sarajevo

  Putujući od Vienne do Sarajeva prolazite velik broj gradova i mjesta. Ovo ne čudi s obzirom na dužinu putovanja, kao i na to da ćete proći kroz nekoliko država. Da, da… svakako su to Slovenija i Hrvatska.

  O Vienni

  U prošlosti sjedište moćnog Habsburškog carstva. Danas prijestolnica kulture i tradicije Europe. Dok ste u Vienni od znamenitosti predlažemo da posjetite sljedeće: zgradu Opere - Staatsoper, Parlament, Dvorce Schönbrunn i Belvedere, gradsku vijećnicu, carsku palaču Hofburg i Stephansplatz.

  Pored prekrasnih arhitektonskih zdanja Vienna se ima pohvaliti brojnim parkovima koje upotpunjuje lijepo, šareno cvijeće. Park Parter nalazi se u sklopu istoimenog zabavnog parka, a ukrašavaju ga grmovi posađeni niz 4,5 km dugačku šetnicu uz bečku obalu Dunava. Neizostavno je spomenuti Gradski park Stadtpark, a koji je prva bečka javna zelena površina. Taj se park prostire na čak 65 00 kvadratnih metara.

  O Sarajevu

  Niste bili u Sarajevu ako niste probali ćevape na Baščaršiji, odnosno u starom dijelu grada! Tamo ćete naći nekoliko popularnih ćevabdžinica pa u slučaju da se zadržavate u gradu nekoliko dana, probajte ih na više mjesta. Nema sumnje, Sarajevo nudi pregršt mjesta na kojima možete isprobati ukusne ćevape pa zašto ih, dok ste tu, ne isprobati na što više mjesta?

  Što se tiče drugih lokacija, iliti zdanja kojima Sarajevo privlači posjetioce, odnosno koje vrijedi posjetiti, predlažemo da ove stavite na svoju listu: Vijećnica, Latinski most, Muzej Sarajevo, Vrelo Bosne, Pionirska dolina i Tunel.

  Nakon toliko šetnje i upoznavanja grada posve ćete sigurno trebati jednu kafu. Sarajevo je puno lokalima u kojima možete popiti ukusnu kafu, a mi vam ipak savjetujemo da potražite ona mjesta koja uz kafu nude i slastice. Zašto ne probati hurmašice, baklavu ili se zasladiti kojim komadićem halve?