Polasci

Autobusni kolodvor Živinice

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Živinice

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Živinica predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Živinicama najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Uopće neupitno najidealnije bi bilo da zakažete TAXI prevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Velika je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, trebate li u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Kada ste na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za pojesti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne budite na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u obilaženje Živinica. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije polaska autobusa kao stvoreno je da ostavite kofere u garderobu, a potom uputite se po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. istražiti Živinice. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u najbližem vam caffe baru.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi idealno je vrijeme za obilazak Živinica. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Živinice i želite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. U slučaju da ste završili s obilaskom Živinica, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj i drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći baš putem našeg Vollo servisa. Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.