Polasci

Autobusni kolodvor Žepče

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Žepče

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Žepčeu najbrže se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Žepčea najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Definitivno najidealnije bi bilo da pozovete i naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod tada uvjerljivo najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, morate li u WC šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično.

  Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do polaska autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Taksisti koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u pošteni obilazak Žepčea. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Žepče. Ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se u prvom kafiću.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati taj period što imate ispred sebe. Kada se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili u hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za razgledavanje Žepčea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Žepče i želite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, htjeli bismo predložiti da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Žepčea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i drugi.

  Osim veoma važnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u prilici ste kupiti ni manje ni više nego putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.