Polasci

Autobusni kolodvor Zenica

Adresa Bulevar Kralja Tvrtka I 34
Broj telefona +387 32 242 224
Email ---

O Autobusni kolodvor Zenica

  Kako do autobusne stanice?

  Autobusni kolodvor u Zenici nalazi se 1.2 km od centra grada što je samo 15ak minuta šetnje. Ako ste u nedoumici bi li naručili Taxi ili prošetali, neka količina prtljage bude odlučujući faktor. Mi se ipak nadamo da ćete prošetati i sačuvati koju marku za kasnije uživanje u gradu. Adresa kolodvora jest Bulevar Kralja Tvrtka I 34. U slučaju da se pogubite i bez zapisane adrese trebali biste lako pronaći izlaz, no kad ne odmaže, neka eventualno pomogne.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Dok čekate na svoj autobus od ponuđenog sadržaja na autobusnoj stanici Zenica i u njenoj bližoj okolici pronaći ćete: bankomat, benzinsku postaju, kao i hotele i hostele. Nastavljate li svoje putovanje željeznicom manje od 350 m od vas nalazi se Željeznička stanica Zenica. Iskoristite njenu blizinu pa kombinirajte i složite sebi idealno putovanje.

  Za vas koji dalje putujete avionom, koristan bi podatak mogao biti da vam je najbliža zračna luka ona u Sarajevu, a od koje vas dijeli 72 km.

  Odmah iza nje nalazi se i zračna luka u Banjoj Luci, a do koje od grada Zenice ima ukupno 173 km. Gotovo više nego duplo u odnosu na Sarajevo.

  Pored jednostavna kombiniranja daljnjeg tijeka putovanja, Autobusni kolodvor Zenica opremljen je bankomatom i benzinskom postajom. Na benzinskoj postaji možete si nabaviti novine ili križaljku kako biste si skratili čekanje. Također, u slučaju gladi ondje možete kupiti barem kakav sendvič ili čokoladu. Nema smisla da trpite i budete gladni ili žedni kad vam je rješenje, iako možda ne idealno, nadohvat ruke. Svakako autobusne karte također možete kupiti na samome autobusnom kolodvoru, ali i putem našeg online servisa, odnosno aplikacije.

  Imate par sati vremena

  Imate li par sati slobodnog vremena predlažemo da ga provedete čitajući kakvu knjigu ili surfajući internetom. Budući da je Autobusni kolodvor Zenica prilično skroman, ne očekujte čuda i osigurajte si vlastiti pristup internetu.

  Ako ste pak dovoljno odmorni i želite još jednom prije odlaska obići grad, to je svakako ponajbolja opcija za provesti zadnje trenutke u gradu. U suprotnom, sjednite u jedan od kafića i pričekajte ondje svoj autobus.

  OK, nemam prtljage, što sad?

  Kako kažu sami stanovnici “Zenica je grad umjerenih i ugodnih proporcija, ni previše velik da zaguši bliskost među ljudima, ni odveć malen da umanji mogućnost izbora.” Dakle, to je grad u kojemu se istovremeno osjećate i dovoljno slobodni s jedne, i dovoljno sigurni s druge strane. Ništa vam u Zenici nije toliko daleko da vam se čini strano, a opet ni preblisko da vas guši.

  Zenica je smještena na kotlini rijeke Bosne, a privredni je centar Bosne i Hercegovine koji broji oko 130 000 stanovnika.

  Govoreći o ljepoti grada svakako se treba osvrnuti na dio stare Zenice, točnije na osebujni centar s džamijama, pravoslavnim i katoličkim crkvama te jervejskom sinagogom.

  Osim toga, kada se nađete u Zenici nikako, ali nikako nemojte propustiti tvrđavu Vranduk. Riječ je o najznačajnijoj ostavštini zeničkog historijskog nasljeđa. U njoj ćete, osim dakle razgledavanja najbolje očuvanih bosanskohercegovačkih srednjovjekovnih tvrđava moći posjetiti glavnu utvrdu, popiti bosansku kafu i potražiti osvježenje. Naposljetku, ako dolazite s djecom dobro je znati da ovdje postoje i radionice gdje djeca mogu učiti stare, tradicionalne tehnike šivanja, kao i ostale umjetničke tehnike.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Zenica kao jedno od najpopularnijih mjesta u Bosni i Hercegovini barem što se posjetioca tiče kvalitetno je povezana s drugim gradovima u državi, ali također i na međunarodnome planu. Govoreći konkretno, unutar države povezana je s preko 20 gradova. Primjer su svakako: Sarajevo, Banja Luka i Mostar.

  Međunarodno je Zenica primjerice povezana s Njemačkom (Munchen, Dusseldorf, Hamburg), Švedskom (Stockholm, Goteborg, Malmo), Hrvatskom (Zagreb, Rijeka, Slavonski Brod). Pa jednom kad ste odlučili krenuti dalje, to vam iz Zenice svakako ne bi trebalo činiti problem.

  Ako odaberete posjetiti Zagreb ljeti, ne zaboravite da ste na korak do prekrasnih mjesta na moru. U slučaju da ste već obišli Dalmaciju, možda je sada prava prilika da uskočite u bus i obiđete Istru? No svakako nije loša opcija ni ako ste odlučili da je Zagreb vaša krajnja destinacija. Obiđite Gornji i Donji grad, posjetite muzeje, izložbe, prošetajte Medvednicom... Mogućnosti su praktički neograničene.