Polasci

Autobusni kolodvor Zavidovići

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Zavidovići

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Zavidovićiu najbrže se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Zavidovićia upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji hrle da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra posebna gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili je nepostojeća, ili u centar ni ne smiju vozila. Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite cifru vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod tada najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Vozači taksija koje vidite oko stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Zavidovićia. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa idealno je da smjestite svoju prtljagu u garderobu, a potom odete po definitivno posljednji put obići, tj. istražiti Zavidovići. Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice. Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, tj. u unajmljenoj sobi odlično je vrijeme za upoznavanje Zavidovićia.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Zavidovići i zaželite otpustiti se drugim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Zavidovićia, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i mnogi drugi.

  Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, dočekuju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata imate priliku nabaviti konkretno putem našeg servisa Vollo.

  Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje.