Polasci

Autobusni kolodvor Vlakovo

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vlakovo

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno najbolje bi bilo da pozovete taksista da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno ne postoji, ili niste na dobrom području. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično. Kada ste na šalteru za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Vozači taksija koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u obilaženje Hadžića. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne budite na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa kao stvoreno je da odložite kofere u garderobu, a nakon tog da odete po zadnji put razgledati i istražiti Hadžići.

  Gledajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite sada prespavati to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju. Kad se riješite prtljage u kakvoj garderobi, ili pak u smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali. Kad obiđete i upoznate Hadžići i poželite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Pored bitnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, dočekuju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata možete naći ni manje ni više nego preko našeg Vollo servisa.

  Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje.