Polasci

Autobusni kolodvor Vitina

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Vitina

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Vitinama najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Vitine predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete i naručite taksista da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem. Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite nešto za jesti. Vozači taksija koje vidite tik do stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Vitine. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite svoje stvari u garderobu, a potom jednostavno po zadnji put razgledati, odnosno obići Vitina.

  Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili pak u sobi koju ste rezervirali pravo je vrijeme za obilazak Vitine. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje pristignete i ne želite sada baciti u vjetar to vrijeme, ili taj kratki period što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Vitine, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Vitina i definitivno isplanirate krenuti odabranim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Pored intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, dočekuju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici kupiti baš putem našeg Vollo.ba web-a.

  Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.