Polasci

Autobusni kolodvor Usora

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Usora

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Usore predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Usori najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom prvih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u zakazano vrijeme.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Uopće neupitno odlično bi bilo da dogovorite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije u WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Na šalteru za informacije provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Usore.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati do polaska autobusa idealno je da spremite kofere u garderobu, a nakon toga odete po posljednji put razgledati, odnosno obići Usora.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake sitnice. Tako sjedeći gledajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nemojte sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom. Kada se riješite stvari u garderobi na autobusnom, odnosno u hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za obilazak Usore.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Usore, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Usora i definitivno isplanirate krenuti odabranim putem, htjeli bismo predložiti da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti bar jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata možete kupiti baš preko našeg servisa Vollo.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje.