Polasci

Autobusni kolodvor Turbe

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Turbe

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Turbea upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Turbeu najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Uopće neupitno odlično bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći bolje, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u WC informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  U uredu za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe.

  Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također uzmite nešto za prezalogajiti. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Turbea. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a potom da krenete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati Turbe.

  Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite kofera u garderobi na autobusnom, ili pak u sobi koju ste rezervirali odlično je vrijeme za razgledavanje Turbea. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nećete sada uzalud potratiti taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Turbe i želite otpustiti se vlastitim putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. Ako ste pred kraj s obilaskom Turbea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Bugojno i razni drugi.

  Uz zavidnu brojku intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako razvesele visoko interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata možete pronaći upravo putem našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku bezbolnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.