Polasci

Autobusni kolodvor Trg Oteškog bataljona

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Trg Oteškog bataljona

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najbrže se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranoga jutra velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Definitivno super bi bilo da pozovete TAXI prevoz da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu najjeftinijeg taksija. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije na WC ured za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i druga slična pitanja i dvojbe. U uredu za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Onaj kafić kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za jelo. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilaženje Sarajeva. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa najbolje je da smjestite svoje stvari u garderobu, a potom jednostavno po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Sarajevo.

  Gledajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite sada prespavati to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad. Kad se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u smještaju super je vrijeme za razgledavanje Sarajeva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Sarajevo i definitivno isplanirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Ako ste na samom kraju s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Uz masu značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebice ljeti, dočekuju interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici pronaći konkretno putem našeg servisa Vollo.

  Naposljetku, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam garantuje lakše snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje.