Polasci

Autobusni kolodvor Trebinje

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Trebinje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Trebinjea posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Trebinjeu najlakše se dolazi taksijem ili šetajući.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole u propisano vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Uopće neupitno najidealnije bi bilo da dogovorite taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti. Za toalet i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl..

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Trebinjea. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput ugrabite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa najidealnije je da pustite kovčege u garderobu, a nakon toga odete po posljednji put obići, tj. istražiti Trebinje.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog detalja. Promatrajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, ili pak u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za razgledavanje Trebinjea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Trebinje i želite krenuti dalje drugim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Ako ste na samom kraju s obilaskom Trebinjea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Podgorica, Mostar, Mostar, Nikšić, Mokošica i mnogi drugi.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net. Uz cijeli niz značajnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manji broj turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.