Polasci

Autobusni kolodvor Torlakovac

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Torlakovac

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Torlakovca posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Torlakovcu najjednostavnije se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku prvih jutarnjih sati velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana. Definitivno najbolje bi bilo da zakažete TAXI da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz ranije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako nesumnjivo proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod trenutno najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate u WC šalter za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  U uredu za informacije provjerite: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Vozači taksija koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u upoznavanje i obilazak Torlakovca. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za prezalogajiti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okruženju stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati uoči polaska autobusa kao stvoreno je da ostavite prtljagu u garderobu, a potom idete po definitivno zadnji put obići Torlakovac.

  Gledajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, tj. u unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak Torlakovca. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i nemojte sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Torlakovac i zaželite otpustiti se dalje odabranim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. U slučaju da ste završili s obilaskom Torlakovca, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Bugojno, Prijedor i drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u prilici ste pronaći tačno onoliko koliko želite putem našeg weba Vollo.net. Osim važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, specifično ljeti, lako obraduju interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Na kraju, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.