Polasci

Autobusni kolodvor Tomislavgrad

Adresa Kralja Zvonimira
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Tomislavgrad

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Tomislavgrda predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Tomislavgrdu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u zakazano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Definitivno super bi bilo da pozovete i naručite taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području. Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno najjeftinijeg TAXI preduzeća. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Sitan novac je u aspektu putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za toalet i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što u glavnini ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a izgledno je da će vam trebati i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jelo. Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. TAXI vozači koje vidite tik do stanice na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Tomislavgrda.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa idealno je da odložite svoje stvari u garderobu, a tada jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Tomislavgrad. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i nemojte sada uprskati taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe. Kada se riješite stvari u garderobi autobusne stanice, odnosno u smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje Tomislavgrda.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Tomislavgrda, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i mnogi drugi. Kad vam dosadi Tomislavgrad i želite otpustiti se drugim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Osim intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebice ljeti, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net.

  Na kraju, uvijek se možete odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje.