Polasci

Autobusni kolodvor Tešanj

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Tešanj

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Tešanja predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Tešanju najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta i u svoje škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod domaćina. Definitivno super bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno uvjerljivo najjeftinijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tokom putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. U uredu za informacije provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Taj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. TAXI vozači koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad predlažemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Tešanja. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za prezalogajiti.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati uoči polaska autobusa ono što je najbolje je da pustite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put razgledati i istražiti Tešanj. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svega. Gledajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite valjda sada baciti u vjetar taj period što imate pred sobom. Kada se riješite prtljage u nekoj od garderoba, odnosno u smještaju najbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje Tešanja.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Tešanja, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i još mnogi drugi. Kad obiđete i dosadi vam Tešanj i želite otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Uz masu intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici naći upravo putem našeg Vollo-a.

  Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam daje priliku puno lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.