Polasci

Autobusni kolodvor Švrakino selo

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Švrakino selo

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najjednostavnije se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra nerijetko velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje odlično bi bilo da naručite TAXI da vas pokupi ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI preduzeća. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li u WC šalter za informacije pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte pripremljene kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe. Kada ste na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici stanice pa ne stojte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite tik do stanice na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Sarajeva. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da ostavite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Sarajevo. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svake sitnice. Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i ne želite sada baciti u vjetar taj period, odnosno te sate što imate još za uživanje u ovome gradu. Kad se riješite kovčega u kakvoj garderobi, ili pak u smještaju pravo je vrijeme za upoznavanje Sarajeva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Sarajevo i zaželite otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Pod pretpostavkom da ste završili s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i drugi.

  Uz masu veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, razveseljavaju zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata u prilici ste nabaviti tačno onoliko koliko želite putem našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam garantuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek imate mogućnost odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.