Polasci

Autobusni kolodvor Svjetlost

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Svjetlost

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Definitivno odlično bi bilo da pozovete i naručite TAXI da da dođe i pokupi vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, trebate li u WC informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije neka fora doći zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite u okolici stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman stigli u grad najbolje je da se smjestite i nakratko opustite, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Hadžića. Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite svoje stvari u garderobu, a potom da krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Hadžići. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i nemojte sada potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, odnosno u unajmljenoj sobi pravo je vrijeme za obilazak Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Hadžići i poželite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata u prilici ste pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg Vollo servisa. Osim veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, specifično ljeti, lako obraduju interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i ugodnije razgledavanje.