Polasci

Autobusni kolodvor Šunji

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Šunji

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Hadžićima najlakše se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Hadžića posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Svakako najidealnije bi bilo da naručite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako možete nazvati i ugovoriti prevoz kod tada definitivno najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u toalet informacijski šalter pravo je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je na putovanju zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripremi kovanice, zato što uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije neka fora plaćati zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za pojesti. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilaženje Hadžića. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči polaska autobusa ono što je najbolje je da spremite kovčege u garderobu, a nakon toga idete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati Hadžići. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, predahnite u u najbliže smještenom kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nećete sada potratiti to vrijeme što imate ispred sebe. Kad se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, ili u sobi koju ste rezervirali idealno je vrijeme za razgledavanje Hadžića.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Hadžići i želite nastaviti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Hadžića, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo. Uz zavidnu brojku važnih spomenika kulture u tim gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje.