Polasci

Autobusni kolodvor Šuica

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Šuica

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Šuica posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Šuicima najbrže se dolazi taksijem ili šetajući.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme.

  Svakako odlično bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI automobil ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici ugovoriti vožnju kod trenutno najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, morate li u toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, zato što u glavnini ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izreći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. TAXI prevoznici koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a nakon toga krenete u obilaženje Šuica. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate par sati do polaska autobusa najidealnije je da pustite stvari u garderobu, a tada jednostavno po zadnji put razgledati Šuica. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, odmorite se u obližnjem kafiću.

  Promatrajte i upijajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje pristignete i nećete sada prespavati te sate što imate ispred sebe. Kad se riješite prtljage u garderobi na autobusnom, ili pak u unajmljenoj sobi super je vrijeme za razgledavanje Šuica.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste gotovi s obilaskom Šuica, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i još mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Šuica i planirate otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Pored važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti dodatni razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći baš preko našeg Vollo servisa.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.