Polasci

Autobusni kolodvor Stupari-Selo

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Stupari-Selo

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Stupari-Selu najbrže se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Stupari-Sela najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati znatna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno ponajbolje bi bilo da zakažete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod mještana.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila. Ogromna je vjerovatnoća da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je u aspektu putovanja uistinu bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Taksisti koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Stupari-Sela. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također ugrabite nešto za prezalogajiti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate par sati prije kretanja autobusa idealno je da pustite svoje stvari u garderobu, a potom da uputite se po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Stupari-Selo.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada uprskati to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi najbolje je vrijeme za obilazak Stupari-Sela.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Za slučaj da ste pri kraju s obilaskom Stupari-Sela, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Valjevo, Gornja Bukovica i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Stupari-Selo i definitivno isplanirate nastaviti dalje svojim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Osim bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju nadaleko zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći upravo putem našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati sadržajima i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.