Polasci

Autobusni kolodvor Srednje

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Srednje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Srednjeg upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Srednjem najbrže se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Svakako odlično bi bilo da pozovete taksista da da dođe i pokupi vas ispred hostela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju vozila. Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe značajno skuplje od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za pripremiti za put. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što obično ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za jelo. Taksisti koje vidite u blizini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se prvo smjestite i riješite prtljage, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Srednjeg. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate par sati prije polaska autobusa idealno je da ostavite kofere u garderobu, a nakon toga odete po definitivno zadnji put obići Srednje.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svega. Tako sjedeći gledajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u nekoj od garderoba, tj. u hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za upoznavanje Srednjeg. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nemojte sada uprskati taj period što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Srednje i zaželite krenuti svojim putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Srednjeg, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okruženju nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata u prilici ste kupiti ni manje ni više nego preko našeg Vollo.ba web-a. Uz masu intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i ugodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek ste u prilici odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta.