Polasci

Autobusni kolodvor Srebrenik

Adresa 25. novembra
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Srebrenik

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Srebrenika predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Srebreniku najlakše se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu i užoj okolici.

  Bez ikakve sumnje ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili apsolutno ne postoji, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI prevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li u toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Za garderobu i toalet imajte u pripravnosti kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a veoma je izgledno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je tokom putovanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično.

  Taj caffe bar kojega ste uočili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga uzmite nešto za pojesti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. TAXI prevoznici koje vidite oko stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u obilazak i upoznavanje Srebrenika.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati prije polaska autobusa najidealnije je da pustite stvari u garderobu, a nakon toga jednostavno po definitivno posljednji put razgledati, odnosno obići Srebrenik.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svega. Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite prtljage u nekoj od garderoba, ili u sobi koju ste rezervirali pravo je vrijeme za upoznavanje Srebrenika. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite sada uprskati te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i upoznate Srebrenik i poželite krenuti dalje svojim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. U slučaju da ste završili s obilaskom Srebrenika, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Osijek, Antunovac i drugi.

  Pored važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju skroz interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u prilici ste nabaviti tačno onoliko koliko želite preko našeg weba Vollo.net.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam garantuje puno lakše snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.