Polasci

Autobusni kolodvor Semizovac

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Semizovac

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Semizovca posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Semizovcu najbrže se dolazi šetajući ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Definitivno ponajbolje bi bilo da zakažete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI ranije provjerite iznos vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, želite li što prije na toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Za toalet i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što najčešće ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zaista bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slične dvojbe. U uredu za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Onaj kafić kojega ste primijetili po dolasku na stanicu za buseve upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jesti. TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad savjetujemo da se opustite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Semizovca.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa kao stvoreno je da smjestite stvari u garderobu, a potom odete po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Semizovac.

  Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati dosjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, ili pak u sobi koju ste rezervirali idealno je vrijeme za razgledavanje Semizovca. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nemojte sada uprskati te sate što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Semizovac i poželite krenuti svojim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Ako ste pri kraju s obilaskom Semizovca, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i drugi.

  Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata imate priliku naći ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a manji broj turista samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Za zaključenje, uvijek se imate slobodu odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.