Polasci

Autobusni kolodvor Rekavica

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Rekavica

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Rekavici najbrže se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Rekavice predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih sati velika gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji se užurbano trude da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Definitivno super bi bilo da naručite TAXI prevoz da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI automobil ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Pretpostavljamo da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije toga provjerite cijenu vožnje na internet stranici, jer ćete tako definitivno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, trebate li u toalet informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za tačne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i toalet imajte pripremljene kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je tokom putovanja uistinu bitan i svrstan je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za prezalogajiti. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. TAXI prevoznici koje vidite u neposrednoj blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u pošteni obilazak Rekavice.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči kretanja autobusa najidealnije je da predate kofere u garderobu, a nakon tog da jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići Rekavica.

  Gledajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i nemojte sada potratiti to vrijeme, ili taj kratki period što imate pred sobom. Nakon što se riješite svojih stvari u kakvoj garderobi, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak Rekavice.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Rekavice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Bihać, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj i drugi. Kad obiđete i dosadi vam Rekavica i zaželite krenuti nekim, ponovno vam stranim, putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata možete kupiti ni manje ni više nego putem našeg weba Vollo.net. Osim važnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, lako obraduju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam omogućuje jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje.