Polasci

Autobusni kolodvor Rašeljke

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Rašeljke

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Rašeljkea najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Rašeljkeu najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za ranih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i bližoj okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana. Definitivno najbolje bi bilo da dogovorite taksista da dođe po vas ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan odmah dostupan TAXI ili je nepostojeća, ili se ne krećete pravim područjem. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite cijenu vožnje na web stranici, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu cijenom najpristupačnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripremi kovanice, zato što obično ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i sl.. Na šalteru za informacije provjerite: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također nađite, tj. kupite nešto za prezalogajiti. Vozači taksija koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Rašeljkea.

  Imate par sati vremena

  Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekoliko sati do kretanja autobusa najidealnije je da odložite prtljagu u garderobu, a tada jednostavno po definitivno zadnji put obići, tj. istražiti Rašeljke.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se prisjetiti svake sitnice. Gledajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, ili u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za grada Rašeljkea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i ne želite sada baciti u vjetar te sate što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Rašeljke i definitivno isplanirate otpustiti se dalje odabranim putem, predložili bismo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Ako ste završili s obilaskom Rašeljkea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, bitno je znati da se u okruženju nalaze gradovi: Split, Zenica, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi.

  Uz masu važnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, razveseljavaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti bar jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti konkretno preko našeg servisa Vollo.

  Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.