Polasci

Autobusni kolodvor Prozor

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Prozor

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Prozoru najjednostavnije se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Prozora predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu ranoga jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji žure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u tačno vrijeme.

  Uopće neupitno najbolje bi bilo da zakažete TAXI prevoz da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja bude skuplja od očekivane cijene. Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod tada najpovoljnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, trebate li u WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, zato što uglavnom ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Pri šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i tome slično.

  Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput nađite, tj. kupite nešto za jelo. Taksisti koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Prozora. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u okruženju stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u obližnjem kafiću. Za vas koji imate par sati uoči kretanja autobusa najbolje je da predate prtljagu u garderobu, a potom jednostavno po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Prozor.

  Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u kakvoj garderobi, ili u smještaju najbolje je vrijeme za obilazak Prozora. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i nemojte sada prespavati te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste završili s obilaskom Prozora, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, vrijedi znati da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi. Kad obiđete i upoznate Prozor i planirate otpustiti se nekim, ponovno vam stranim, putem, predlažemo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Pored intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako razvesele skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti tačno onoliko koliko želite putem našeg Vollo.ba web-a.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.