Polasci

Autobusni kolodvor Prnjavor

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Prnjavor

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Prnjavoru najlakše se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Prnjavora najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje najidealnije bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da vas pokupi ispred hotela, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili se ne krećete pravim područjem. Za pretpostaviti je da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz prije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta više od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u toalet informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i toalet imajte u pripremi kovanice, zato što najčešće ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vrlo vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne budite na jednom mjestu. Taksisti koje vidite oko stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u razgledavanje i upoznavanje Prnjavora. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jesti. Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa idealno je da odložite svoje stvari u garderobu, a nakon toga idete po posljednji put obići Prnjavor. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, odmorite se u prvom kafiću.

  Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u nekoj od garderoba, ili u sobi koju ste rezervirali idealno je vrijeme za razgledavanje Prnjavora. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite sada uzalud potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Prnjavor i definitivno isplanirate nastaviti dalje vlastitim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Ako ste pred kraj s obilaskom Prnjavora, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se u okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica, Slavonski Brod i mnogi drugi.

  Za sve te destinacije neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš preko našeg Vollo.ba web-a. Uz cijeli niz važnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovo u ljeto, dočekuju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti otisnuti u neke dalje kutke svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam pruža priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje.