Polasci

Autobusni kolodvor Prijedor

Adresa Petra Petrovića Njegoša
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Prijedor

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Prijedora upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Prijedoru najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradu, ponajviše samome centru. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da pozovete i naručite taksista da vas pokupi ispred hotela/hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod domaćina.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili je nepostojeća, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na WC informacijski šalter odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe. Na busnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici izreći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slične dvojbe. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Prijedora. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Onaj kafić kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmaraju, surfaju ili čitaju omiljeni roman do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sav grad vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da odete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati, odnosno obići Prijedor.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svakog detalja. Opažajte, tj. upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite sada uzalud potratiti taj period što imate još za uživanje u ovome gradu. Nakon što se riješite stvari u garderobi na autobusnom, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi najbolje je vrijeme za obilazak i razgledavanje Prijedora.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Prijedor i planirate otpustiti se dalje odabranim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. U slučaju da ste na samom kraju s obilaskom Prijedora, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Banja Luka, Bihać, Slobodnica, Sibinj, Cerovac Vukmanićki i mnogi drugi.

  Uz zavidnu brojku bitnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata imate priliku pribaviti, tj. kupiti konkretno preko našeg Vollo-a.

  Za zaključenje, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje.