Polasci

Autobusni kolodvor Posušje

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Posušje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Posušjea najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Posušjeu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je za jutra značajna gužva u gradu i njegovoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji jure da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Bez ikakve sumnje najidealnije bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hostela, odnosno gdjegod da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama trenutno najbliže mjesto na kojemu staju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Velika je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz prije toga provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako sigurno proći bolje, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku najjeftinijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet informacijski ured idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike.

  Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, zato što obično ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izreći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja.

  TAXI prevoznici koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste tek stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Posušjea. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate tek nekoliko sati uoči polaska autobusa idealno je da ostavite stvari u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Posušje.

  Promatrajte i upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi najbolje je vrijeme za grada Posušjea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pri kraju s obilaskom Posušjea, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Split, Zenica, Mostar, Mostar i razni drugi. Kad upoznate Posušje i planirate otpustiti se odabranim putem, dajemo za prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Osim intrigantnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju visoko interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata imate priliku naći upravo preko našeg Vollo servisa.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati raznim sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam daje priliku bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Na kraju, uvijek se imate priliku odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta.