Polasci

Autobusni kolodvor Popovići

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Popovići

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ilijaša najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Ilijašu najbrže se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji hrle da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku ranoga jutra znatna gužva po gradu i užoj okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Definitivno odlično bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, ako trebate na toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što u glavnini ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i druga slična pitanja i dvojbe. Kada ste na šalteru za informacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također nađite, tj. kupite nešto za jelo. Caffe bar kojega ste ugledali po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite tik do stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se prvo smjestite i riješite prtljage, a nakon toga krenete u obilazak i upoznavanje Ilijaša.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je najbolje je da odložite svoje stvari u garderobu, a potom da idete po očito za ovoga posjeta posljednji put razgledati Ilijaš. Ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, opustite se u najbližem vam caffe baru.

  Gledajte i upijajte život na gradskim ulicama, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, ili pak u hotelskoj sobi ili apartmanu odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje Ilijaša. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste čekali da ovdje dođete i nemojte sada uprskati taj period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Ilijaš i želite otpustiti se dalje vlastitim putem, dajemo za prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Ilijaša, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i ostali.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u prilici ste kupiti baš putem našeg Vollo-a. Osim važnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek ste u prilici odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantuje lakše snalaženje po mjestu, tj. gradu te lagodnije razgledavanje.