Polasci

Autobusni kolodvor Pofalići

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Pofalići

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji jure da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra značajna gužva po gradu i užoj okolici.

  Definitivno odlično bi bilo da naručite TAXI prevoz da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je vama trenutno najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od od iznosa kojeg ste priželjkivali. Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste u prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, trebate li u toalet šalter za informacije odlično je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu i WC si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  Onaj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. TAXI prevoznici koje vidite oko stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a onda krenete u obilaženje Sarajeva. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za pojesti.

  Imate par sati vremena

  Ako je situacija takva da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa idealno je da predate svoje stvari u garderobu, a nakon toga jednostavno po očito za ovoga posjeta zadnji put obići, tj. razgledati Sarajevo.

  Opažajte, tj. upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se sjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kofera u garderobi na autobusnom, ili pak u hotelskoj sobi ili apartmanu pravo je vrijeme za razgledavanje Sarajeva. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad obiđete i dosadi vam Sarajevo i želite krenuti dalje odabranim putem, predlažemo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. Pod pretpostavkom da ste gotovi s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi.

  Za sva ta odredišta neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš preko našeg Vollo servisa. Pored intrigantnih spomenika kulture u tim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da u niti jednom trenu ne požalite svoj dolazak.

  Zaključno, uvijek se možete odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te mirnije i opuštenije razgledavanje.