Polasci

Autobusni kolodvor Podmilačje

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Podmilačje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Podmilačjea posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Podmilačjeu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih sati posebna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme.

  Nesumnjivo najidealnije bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da pokupi vas i vašu prtljagu ispred hotela/hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku pozvati i dogovoriti prevoz kod u tom trenutku cijenom najpristupačnijeg TAXI preduzeća.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije u WC informacijski šalter savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put. Za WC i garderobu imajte u pripravnosti kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije najsretnije rješenje plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a izgledno je da će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i sl.. Na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem mnogobrojni turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za jesti. TAXI vozači koje vidite u neposrednoj blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se smjestite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Podmilačjea.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite stvari u garderobu, a nakon tog da odete po posljednji put razgledati Podmilačje. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u prvom kafiću.

  Tako sjedeći gledajte prolaznike i grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati prisjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste očekivali da ovdje dođete i ne želite sada uzalud potratiti taj period, odnosno te sate što imate pred sobom. Kad se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, ili pak u smještaju odlično je vrijeme za grada Podmilačjea.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Podmilačje i planirate nastaviti dalje vlastitim putem, predložili bismo da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo. Za slučaj da ste na samom kraju s obilaskom Podmilačjea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Bugojno, Prijedor, Travnik i ostali.

  Uz masu intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti dodatni razlog da u niti jednom trenu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpovoljnijih karata možete nabaviti upravo putem našeg Vollo servisa.

  Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manja brojka turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po mjestu, tj. gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.