Polasci

Autobusni kolodvor Plandište

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Plandište

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Sarajevu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja radna mjesta te u svoje škole u tačno vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Nesumnjivo super bi bilo da pozovete i naručite TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno bilo gdje da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada. Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan slobodan TAXI ili je jednaka nuli, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, želite li što prije u WC šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je tokom putovanja bez pretjerivanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu i toalet imajte spremne kovanice, zato što obično ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najbolje rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  U uredu za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni podijeliti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do vremena kretanja autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. TAXI vozači koje vidite u okolici stanice na raspolaganju su vam pa ako ste taman stigli u grad predlažemo da se smjestite i nakratko opustite, a nakon toga krenete u pošteni obilazak Sarajeva.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite svoju prtljagu u garderobu, a tada odete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati i istražiti Sarajevo.

  Promatrajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusne stanice, tj. u hotelskoj sobi ili apartmanu idealno je vrijeme za razgledavanje Sarajeva. Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste iščekivali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Sarajevo i planirate krenuti odabranim putem, dajemo za prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i razni drugi.

  Uz cijeli niz veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, dočekuju interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trenutka ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici kupiti baš putem našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.