Polasci

Autobusni kolodvor Osijek

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Osijek

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Sarajeva posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Sarajevu najlakše se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je prvo mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod mještana. Nesumnjivo najbolje bi bilo da dogovorite TAXI prevoz da dođe po vas ispred sobe, odnosno gdjegod da odsjedate.

  Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan odmah dostupan TAXI ili ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze unaprijed provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći zasigurno povoljnije, odnosno tako možete ugovoriti vožnju kod u tom momentu najjeftinijeg taksista. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se iznenaditi ako ta vožnja dođe značajno skuplje od cijene kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate u WC ured za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je u aspektu putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Pri šalteru za informacije provjerite: aktualnosti, novi vozni red, tačne obavijesti, osnovne informacije o prevozniku i popuste za npr: djecu, studente, penzionere, ali i one na povratne karte. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slične dvojbe.

  Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena polaska autobusa. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to ugrabite nešto za jesti. TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice stoje vam na raspolaganju pa ako ste taman došli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Sarajeva.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati do polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da smjestite prtljagu u garderobu, a nakon tog da jednostavno po zadnji put razgledati, odnosno obići Sarajevo. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja. Gledajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i ne želite sada potratiti taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u garderobi na autobusnom, ili pak u unajmljenoj sobi najbolje je vrijeme za grada Sarajeva.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad upoznate Sarajevo i želite krenuti vlastitim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Ako ste pri kraju s obilaskom Sarajeva, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i još mnogi drugi.

  Uz masu intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju skroz interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata u prilici ste nabaviti ni manje ni više nego preko našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se možete odlučiti krenuti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.