Polasci

Autobusni kolodvor Ormanica

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Ormanica

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ormanice upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Ormanici najlakše se dolazi šetajući ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji hrle da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Nesumnjivo odlično bi bilo da dogovorite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan TAXI ili je nema, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Ogromna je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja bude skuplja od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije toga provjerite iznos vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici pozvati i dogovoriti prevoz kod trenutno definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu, ali i za toalet si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije neka fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a veoma je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u mogućnosti reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i slične dvojbe.

  Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također uzmite nešto za prezalogajiti. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. TAXI prevoznici koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilaženje Ormanice. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se oko stanice pa ne budite na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  Ukoliko niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati uoči kretanja autobusa najbolje je da odložite kovčege u garderobu, a nakon tog da odete po očito za ovoga posjeta zadnji put razgledati, odnosno obići Ormanica.

  Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite valjda sada uprskati te sate što imate još ispred sebe na pladnju. Poslije, odnosno nakon što se riješite kovčega u garderobi na autobusnom, odnosno u smještaju pravo je vrijeme za obilazak i razgledavanje Ormanice.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste pred kraj s obilaskom Ormanice, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i razni drugi. Kad upoznate Ormanica i zaželite otpustiti se odabranim putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Uz zavidnu brojku važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, čekaju skroz interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za ranije navedena mjesta i gardove neke od cijenom najnižih karata možete kupiti baš putem našeg servisa Vollo.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, gotovo isto bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam garantuje puno lakše snalaženje po gradu i njegovom centru te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek imate mogućnost odlučiti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.