Polasci

Autobusni kolodvor Orašje

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Orašje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Orašjea najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do autobusne stanice u Orašjeu najjednostavnije se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku jutra znatna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta te u svoje škole u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Bez ikakve sumnje najbolje bi bilo da pozovete i naručite TAXI da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate. Ukoliko nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području. Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, samo prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz unaprijed provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako nesumnjivo proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod trenutno cijenom najpristupačnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije na toalet ured za informacije najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i toalet si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije baš fora pristupiti zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako potvrditi svoj povratak i tome slično. Na šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. TAXI vozači koje vidite u blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a potom krenete u upoznavanje i obilazak Orašjea. Caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da ostavite prtljagu u garderobu, a nakon toga jednostavno po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Orašje. Ukoliko niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno sav tamošnji život. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se sjetiti svega.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u nekoj od garderoba, ili u hotelskoj sobi ili apartmanu super je vrijeme za upoznavanje Orašjea. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada prespavati to vrijeme što imate još za uživanje u ovome gradu.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Orašje i planirate otpustiti se dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Pod pretpostavkom da ste na samom kraju s obilaskom Orašjea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, znajte da se u okolici nalaze gradovi: Novi Sad, Tuzla, Osijek, Darda, Bilje i razni drugi.

  Uz zavidnu brojku značajnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, čekaju skroz interesantna događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sve te destinacije neke od najpristupačnijih karata u super ste situaciji i prilici pronaći ni manje ni više nego preko našeg weba Vollo.net.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Za kraj, uvijek ste u prilici odlučiti otisnuti u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.