Polasci

Autobusni kolodvor Omarska

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Omarska

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Omarski najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Omarske najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku ranih jutarnjih sati znatna gužva po gradu i užoj okolici.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nemate pojma o tome gdje je prvo stajalište za taksiste raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Nesumnjivo ponajbolje bi bilo da zakažete TAXI da da dođe i pokupi vas ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI automobil ili ne postoji, ili niste na dobrom području. Velika je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite iznos vožnje na webu, jer ćete tako bez sumnje proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici nazvati i ugovoriti prevoz kod trenutno najjeftinijeg TAXI prevoznika. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja košta više od očekivane cijene.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, morate li u WC informacijski šalter idealno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put.

  Kada ste na šalteru za informacije provjerite: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i tome slično.

  Taksisti koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Omarske. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa ne budite na jednom mjestu. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput kupite, odnosno ugrabite nešto za jelo. Taj kafić kojega ste uočili po dolasku na busnu stanicu tačno je to mjesto na kojem putnici odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da smjestite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići, tj. razgledati Omarska. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili upravo razmišljate o tome da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u obližnjem kafiću.

  Tako sjedeći gledajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se prisjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje stignete i nemojte sada prespavati to vrijeme, ili taj kratki period što imate ispred sebe. Kada se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, tj. u unajmljenoj sobi idealno je vrijeme za obilazak i razgledavanje Omarske.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste gotovi s obilaskom Omarske, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Bihać, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj i razni drugi. Kad obiđete i upoznate Omarska i želite otpustiti se dalje odabranim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Uz cijeli niz značajnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebice ljeti, lako obraduju zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najjefitnijih karata imate priliku kupiti konkretno putem našeg weba Vollo.net.

  Za kraj, uvijek se možete odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati sadržajima i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje puno lakše snalaženje po gradu te mirnije i opuštenije razgledavanje.