Polasci

Autobusni kolodvor Olovo

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Olovo

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Olovu najbrže se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Olova upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u toku prvih jutarnjih sati značajna gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina. Uopće neupitno super bi bilo da pozovete TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ako niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom. Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili je nema, ili niste na dobrom području.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi unaprijed provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako sigurno proći povoljnije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku definitivno najpovoljnijeg TAXI prevoznika. Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, ako morate u toalet informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je za vrijeme trajanja putovanja zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za spremiti za put. Za WC i garderobu imajte pripremljene kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora doći zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a posve je izgledno će vam biti potrebno i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti.

  TAXI vozači koje vidite tik do stanice na raspolaganju su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Olova. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa nemojte biti na jednom mjestu. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za pojesti. Onaj kafić kojega ste uočili po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili vjerujete, odnosno mislite da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije kretanja autobusa najidealnije je da spremite svoju prtljagu u garderobu, a nakon tog da odete po posljednji put razgledati i istražiti Olovo.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svake sitnice. Upijajte grad i život na njegovim ulicama, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i nećete sada baciti u vjetar to vrijeme što imate pred sobom. Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u kakvoj garderobi, tj. u apartmanu, ili hotelskoj sobi super je vrijeme za obilazak i razgledavanje Olova.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Olovo i definitivno isplanirate krenuti svojim putem, predlažemo da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Travnik, Mostar, Brčko i Banja Luka. Za slučaj da ste završili s obilaskom Olova, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bugojno, Brčko i drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od cijenom najnižih karata u jedinstvenoj ste prilici pribaviti, tj. kupiti tačno onoliko koliko želite preko našeg Vollo.ba web-a. Pored veoma važnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, dočekuju interesantna događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, podjednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.