Polasci

Autobusni kolodvor Odžak

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Odžak

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Odžku najlakše se dolazi tako da vas netko odveze ili da prošetate. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Odžka upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je za ranoga jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji se užurbano trude da bi stigli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u propisano vrijeme.

  Definitivno ponajbolje bi bilo da pozovete taksista da pokupi vas i vašu prtljagu ispred kakva privatna smještaja, odnosno gdjegod da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prevoz šansa da za te šetnje nećete naići na barem jedan slobodan TAXI ili ne postoji, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta više od očekivane cijene. Svakako, uzimate li TAXI unaprijed provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako sigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako ste u prilici nazvati i dogovoriti prevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg TAXI prevoznika.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na stanici za buseve naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako trebate u toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, zato što uglavnom ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kratki espresso iz aparata, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je na putovanju uistinu bitan i nalazi se među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Taksisti koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Odžka. Pekare, dućani mješovitom robom, bankomati i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u i oko stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Taj caffe bar kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena polaska autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga ugrabite nešto za jelo.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati uoči polaska autobusa najbolje je da predate kovčege u garderobu, a potom jednostavno po zadnji put obići Odžak. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili smatrate da ste već svaki kutak koji ste u gradu htjeli vidjeti vidjeli, opustite se u vama trenutno najbližem kafiću.

  Promatrajte i upijajte prolaznike i grad, odnosno sav tamošnji život. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se prisjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite kofera u garderobi autobusne stanice, ili pak u unajmljenoj sobi super je vrijeme za upoznavanje Odžka. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i ne želite sada uprskati to vrijeme što imate pred sobom.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste na samom kraju s obilaskom Odžka, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, znajte da se u blizini nalaze gradovi: Banja Luka, Zenica, Tuzla, Osijek, Darda i razni drugi. Kad vam dosadi Odžak i planirate krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, dajemo za prijedlog da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica.

  Za sve te destinacije neke od najjefitnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti upravo putem našeg servisa Vollo. Uz masu važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju visoko interesantna događanja i priredbe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manje domaćih i stranih putnika samo vam garantuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Za kraj, uvijek se imate priliku odlučiti krenuti na putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.