Polasci

Autobusni kolodvor Novi Travnik

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Travnik

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Novi Travnika predlažemo da pitate nekoga od tamošnjih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Novi Travniku najlakše se dolazi koristeći se jednostavno TAXI-jem, a posebno ako imate puno prtljage.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji žure da bi došli na svoja odredišta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku prvih jutarnjih sati velika gužva po gradu, ponajviše samome centru.

  Nesumnjivo super bi bilo da zakažete TAXI tvrtku, odnosno taksista da dođe po vas ispred sobe, odnosno bilo gdje da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama trenutno najbliže TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Ogromna je vjerovatnoća da imate prilično prtljage pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja i ispitivanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom. Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan za vas slobodan taksi ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra.

  Važno!

  Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, nije za čuđenje ako ta vožnja košta više od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prevoz ranije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod u datom momentu najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, morate li na toalet informacijski ured savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe. Na stanici za buseve naći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put. Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što obično ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije kul pristupiti zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata.

  U uredu za informacije raspitajte se i saznajte: osnovne informacije o prevozniku, događanja, novosti, tačne obavijesti i aktuelnosti. Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji objasniti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i druga slična pitanja i dvojbe.

  Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti odmaraju i ubijaju vrijeme do polaska autobusa. Vozači taksija koje vidite u neposrednoj blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad predlažemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u obilazak i upoznavanje Novi Travnika. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru. Za vas koji imate par sati do kretanja autobusa idealno je da odložite kofere u garderobu, a potom idete po definitivno posljednji put obići, tj. razgledati Novi Travnik.

  Jednom kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se dosjetiti svakog detalja. Opažajte, tj. upijajte ljude i njihov grad, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje dođete i ne želite valjda sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate ispred sebe. Kada se riješite stvari u kakvoj garderobi, ili u sobi koju ste rezervirali pravo je vrijeme za razgledavanje Novi Travnika.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Ako ste završili s obilaskom Novi Travnika, a ne želite se previše udaljavati od sadašnje lokacije, bitno je znati da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Mostar i mnogi drugi. Kad obiđete i upoznate Novi Travnik i poželite krenuti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata možete pronaći tačno onoliko koliko želite preko našeg Vollo-a. Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, lako obraduju nadaleko zanimljiva događanja i koncerti na glavnim gradskim trgovima, a koji će biti zasigurno dodatni razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku jednostavnije snalaženje po gradu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Za kraj, uvijek imate mogućnost odlučiti na put u neke zaista daleke dijelove svijeta.