Polasci

Autobusni kolodvor Novi Šeher

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Šeher

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Novi Šehera upitajte nekoga od tamošnjih stanovnika. Do autobusne stanice u Novi Šeheru najbrže se dolazi taksijem ili šetajući.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom jutra velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji žure da bi stigli na svoja radna mjesta u tačno vrijeme.

  U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a ne znate gdje je najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Svakako odlično bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Velika je vjerovatnoća da imate puno prtljage pa u slučaju da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, samo prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom. Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini odmah dostupan TAXI ili je nema, ili u centar ni ne smiju vozila.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi prevoz prije provjerite cijenu vožnje na netu, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako imate priliku nazvati i ugovoriti prevoz kod u tom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa te čekaonicu, tj. klupe za putnike. Prije svega, želite li što prije u WC informacijski ured pravo je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za garderobu i WC imajte spremne kovanice, zato što najčešće ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije najbolje rješenje doći zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a posve je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je tokom putovanja zaista bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za informacije pitajte, tj. provjerite: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, usput uzmite nešto za prezalogajiti. Taksisti koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad bit će najbolje da se za početak riješite prtljage i smjestite, a zatim krenete u obilazak i upoznavanje Novi Šehera. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do vremena kretanja autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sve što vas je od grada zanimalo vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u prvom kafiću. Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa idealno je da ostavite svoje stvari u garderobu, a tada krenete po definitivno posljednji put razgledati Novi Šeher.

  Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i htjet ćete se sjetiti svakog detalja. Promatrajte i upijajte grad, njegove ulice i ljude koji ga čine živim, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kada se riješite kovčega u garderobi autobusne stanice, tj. u smještaju odlično je vrijeme za obilazak Novi Šehera. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste čekali da ovdje pristignete i nemojte sada baciti u vjetar to vrijeme, ili taj kratki period što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad vam dosadi Novi Šeher i zaželite krenuti dalje nekim, ponovno vam stranim, putem, predložili bismo da obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Novi Šehera, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, znajte da se u okruženju nalaze gradovi: Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Tuzla, Slobodnica i još mnogi drugi.

  Za sva navedena mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata imate priliku naći upravo putem našeg Vollo servisa. Osim značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, dočekuju zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manji broj turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po gradu te mirnije i ugodnije razgledavanje. Zaključno, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.