Polasci

Autobusni kolodvor Novi Grad

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Novi Grad

  Kako do autobusne stanice

  Do autobusne stanice u Novi Grdu najjednostavnije se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Novi Grda posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji hrle da bi došli na svoja odredišta, tj. radna mjesta u pravo vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je u toku prvih jutarnjih sati velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici.

  Svakako odlično bi bilo da naručite taksista da dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. U slučaju da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod lokalnih ljudi.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili je nema, ili u centar ni ne smiju vozila. Nije teško pretpostaviti da imate prilično prtljage pa ako niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI prije provjerite cijenu vožnje na internetu, jer ćete tako definitivno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg taksija. Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na busnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu. Prije svega, ako morate u toalet ured za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to je nešto što vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu si pripremite kovanice, zato što obično ove usluge nemaju cijenu višu od 2 KM pa nije kul doći zaposleniku s novčanicom višom od 20 KM, a veoma je izgledno će vam trebati i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i svrstan je među onim nužnim za pripremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji izraziti svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju svojih karata, provjeriti na koji način potvrditi sat i vrijeme za povratak i tome slično. Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: događanja, novosti, tačne obavijesti, aktuelnosti, novi vozni red i osnovne informacije o prevozniku.

  TAXI prevoznici koje vidite u neposrednoj blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad savjetujemo da se za početak riješite prtljage i smjestite, a poslije toga krenete u razgledavanje i upoznavanje Novi Grda. Taj caffe bar kojega ste primijetili, odnosno vidjeli po dolasku na stanicu za buseve tačno je to mjesto na kojem putnici odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do polaska autobusa. Pekara, fast food objekat, dućan s mješovitom robom, mjenjačnica, bankomati i još mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u neposrednoj blizini stanice pa se ne zadržavajte na jednom mjestu. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to uzmite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam nije opcija ili držite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u obližnjem kafiću. Za vas koji imate par sati do polaska autobusa najbolje je da ostavite kovčege u garderobu, a nakon tog da idete po zadnji put razgledati i istražiti Novi Grad.

  Kada vas put odnese dalje bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se dosjetiti svake sitnice. Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite stvari u garderobi autobusne stanice, odnosno u unajmljenoj sobi super je vrijeme za obilazak i razgledavanje Novi Grda. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste iščekivali da ovdje pristignete i ne želite valjda sada uzalud potratiti to vrijeme što imate ispred sebe.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Novi Grad i planirate otpustiti se svojim putem, htjeli bismo predložiti da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo. U slučaju da ste pred kraj s obilaskom Novi Grda, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, valja znati da se u okruženju nalaze gradovi: Zagreb, Banja Luka, Bihać, Sesvete, Soblinec i ostali.

  Uz cijeli niz bitnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, lako razvesele visoko interesantna događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još samo jedan razlog da niti jednog trena ne zažalite svoj dolazak. Za sva navedena mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata u super ste situaciji i prilici pribaviti, tj. kupiti upravo putem našeg Vollo.ba web-a.

  Za zaključenje, uvijek se možete odlučiti upustiti u putovanje u neke zaista daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, gotovo isto bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam omogućuje lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje.