Polasci

Autobusni kolodvor Nova Topola

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Nova Topola

  Kako do autobusne stanice

  Do glavne autobusne stanice u Novoj Topoli najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Nove Topole posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva po gradskom središtu, ali i u okolici. Razlog jutarnjim gužvama su radnici i učenici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u propisano vrijeme.

  Svakako super bi bilo da naručite taksista da da dođe i pokupi vas ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate. U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan slobodan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila. Ogromna je vjerovatnoća da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte širim centrom grada.

  Važno!

  Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći osjetno jeftinije, odnosno tako možete pozvati i dogovoriti prevoz kod tada uvjerljivo najjeftinijeg TAXI prevoznika. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja bude skuplja od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako trebate u toalet šalter za informacije idealno je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe. Na autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i WC imajte u pripravnosti kovanice, zato što u glavnini ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije kul doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vrlo vjerojatno će vam trebati i za kratku kavu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je za trajanja putovanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za odvojiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni izraziti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, izvršiti reklamaciju karte, provjeriti kako ugovoriti datum i vrijeme za povratak i slična neodgovorena pitanja. Kada ste na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Taj caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse upravo je to mjesto na kojem domaći i strani turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena polaska autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman došli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a zatim krenete u pošteni obilazak Nove Topole. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Otiđite u kratko razgledavanje i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za jesti.

  Imate par sati vremena

  U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već sav grad vidjeli, odmorite se u caffe baru u blizini. Za vas koji imate nekoliko sati uoči kretanja autobusa ono što je najbolje je da spremite stvari u garderobu, a tada idete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Nova Topola.

  Gledajte i upijajte grad i život koji cirkulira njegovim ulicama, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Kada napustite grad bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i željet ćete se sjetiti svake sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite kovčega u kakvoj garderobi, ili u smještaju najbolje je vrijeme za upoznavanje Nove Topole. Po dolasku svaki trenutak treba pametno iskoristiti, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i nećete sada uzalud potratiti to vrijeme što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Nove Topole, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u okruženju nalaze gradovi: Banja Luka, Slobodnica, Slavonski Brod, Sibinj, Podvinje i ostali. Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Nova Topola i planirate krenuti dalje vlastitim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najjefitnijih karata možete kupiti upravo putem našeg weba Vollo.net. Osim veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, posebno za ljetnih mjeseci, čekaju nadaleko zanimljiva događanja i predstave za djecu i one malo starije, a koji će biti još barem jedan razlog da niti jednog trenutka ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su unutrašnji dijelovi zemlje, naime, praktički jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate priliku odlučiti upustiti u putovanje u neke za sad vam strane i daleke dijelove svijeta.