Polasci

Autobusni kolodvor Nišići

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Nišići

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Nišića posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Nišićima najlakše se dolazi šetajući ili taksijem.

  Razlog jutarnjim gužvama su radnici, ali i učenici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati posebna gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je najbliže stajalište za taksiste raspitajte se kod mještana, ili bolje reći domaćina. Svakako najbolje bi bilo da naručite TAXI tvrtku, odnosno taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hotela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost, odnosno šansa da za te šetnje nećete naići na makar jedan odmah dostupan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili se ne krećete pravim područjem. Pretpostavljamo da imate puno prtljage pa ako je situacija takva da niste ljubitelj povlačenja ljudi za rukav, samo prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja bude skuplja od cijene kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li taksi prije provjerite cifru vožnje na internetu, jer ćete tako sigurno proći osjetno jeftinije, odnosno tako ste u prilici ugovoriti vožnju kod u tom trenutku najpovoljnijeg taksija.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate na toalet informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za toalet i garderobu imajte u pripremi kovanice, zato što u glavnini ove usluge nisu skuplje od 2 KM pa nije neka fora doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladicu, štapiće ili kakvu drugu sitnicu iz aparata. Sitan novac je na putovanju bez pretjerivanja jako bitan i smješten je među onim nužnim za spakirati za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u situaciji podijeliti svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti kakvu reklamaciju, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Pri šalteru za informacije pitajte, odnosno saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice na usluzi su vam pa ako ste taman stigli u grad bit će najbolje da se smjestite i nakratko opustite, a poslije toga krenete u upoznavanje i obilazak Nišića. Prošećite i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za jelo. Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste vidjeli po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem domaći i strani putnici ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do vremena kretanja autobusa.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekoliko sati prije kretanja autobusa ono što je u tom trenu idealno je da odložite kofere u garderobu, a nakon tog da krenete po očito za ovoga posjeta posljednji put obići Nišići. U situaciji ako niste za razgledavanje i to vam se ne da ili mislite da ste već sav grad vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u najbližem vam caffe baru.

  Upijajte život na gradskim ulicama, odnosno sav tamošnji život. Doći će vrijeme kada će vam biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svakog, i najmanjeg, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Kad se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, ili u apartmanu, ili hotelskoj sobi odlično je vrijeme za obilazak i razgledavanje Nišića. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste očekivali da ovdje stignete i nećete sada uzalud potratiti te sate što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Nišići i želite otpustiti se dalje odabranim putem, predložili bismo da upoznate neku od sljedećih destinacija: Brčko,Tuzla, Sarajevo i Zenica. Za slučaj da ste pri kraju s obilaskom Nišića, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne lokacije, vrijedi znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar i drugi.

  Pored veoma važnih spomenika kulture u tim gradovima, posebice ljeti, čekaju zanimljiva događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na koju sekundu ne zažalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpovoljnijih karata u prilici ste kupiti upravo putem našeg Vollo-a.

  Za zaključenje, uvijek ste u prilici odlučiti na put u neke druge dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam garantuje jednostavnije snalaženje po mjestu te mirnije i opuštenije razgledavanje.