Polasci

Autobusni kolodvor Nevesinje

Adresa Bosna i Hercegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Nevesinje

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Nevesinjea najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika. Do glavne autobusne stanice u Nevesinjeu najbrže se dolazi taksijem ili šetajući.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji bezglavo jure da bi došli na svoja radna mjesta u zakazano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je tokom ranoga jutra posebna gužva u gradu i bližoj okolici.

  U situaciji da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a niste sigurni gdje je prvo stajalište za TAXI raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Bez ikakve sumnje super bi bilo da pozovete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred hostela, odnosno bilo na kojem mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz mogućnost da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini slobodan TAXI automobil ili je jednaka nuli, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Za pretpostaviti je da imate prilično prtljage, odnosno više od jednog kofera pa ukoliko niste ljubitelj zivkanja i zaustavljanja na cesti, jednostavno prošetajte gradskim centrom i njegovom okolicom.

  Važno!

  Kada automatski neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja košta skuplje od cijene koju ste očekivali. Svakako, uzimate li taksi ranije provjerite cifru vožnje na internet stranici, jer ćete tako zasigurno proći povoljnije, odnosno tako možete nazvati i dogovoriti prevoz kod u tom momentu najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Prije svega, ako morate u WC informacijski šalter najbolje je mjesto na kojem ćete pitati za konkretne upute, a isto vrijedi i u slučaju garderobe. Na središnjoj autobusnoj stanici pronaći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, perone za dolaske i odlaske buseva i čekaonicu.

  Za garderobu i WC si pripremite kovanice, zato što u prosjeku ove usluge nisu cijene više od 2 KM pa nije najsretnije rješenje pristupiti zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu na aparatu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl.. Sitan novac je u aspektu putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za spremiti za put.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici objasniti svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja. Nalazite li se u informacijskom uredu pitajte, tj. provjerite: novosti, događanja, aktualnosti, tačne obavijesti, novi vozni red i neke, osnovnije, informacije o prevozničkoj firmi.

  Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na autobusnu stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti ubijaju vrijeme, listaju novine i odmaraju do kretanja autobusa. Obiđite još pokoji spomenik kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također kupite nešto za jelo. Taksisti koje vidite u okolici stanice stoje vam na usluzi pa ako ste taman stigli u grad predlažemo, tj. savjetujemo da se smjestite i riješite teških kofera, a zatim krenete u razgledavanje i upoznavanje Nevesinjea. Pekara, dućan mješovitom robom, bankomati i mjenjačnica, kao i razni drugi sadržaji i usluge nalaze se u okolici stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili držite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, predahnite u u najbliže smještenom kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati prije polaska autobusa ono što je u tom trenu idealno je da pustite svoju prtljagu u garderobu, a nakon toga krenete po posljednji put razgledati Nevesinje.

  Gledajte prolaznike i grad, odnosno način na koji se, bilo turisti, bilo domaći stanovnici, stapaju s gradom. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se dosjetiti svakog detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Nakon što se riješite prtljage u garderobi autobusne stanice, tj. u smještaju najbolje je vrijeme za obilazak Nevesinjea. Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste priželjkivali da ovdje pristignete i nemojte sada potratiti te sate što imate još ispred sebe na pladnju.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pod pretpostavkom da ste pri kraju s obilaskom Nevesinjea, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, može biti od koristi imati na umu da se u blizini nalaze gradovi: Sarajevo, Mostar, Mostar, Nikšić, Trebinje i drugi. Kad obiđete i upoznate Nevesinje i želite otpustiti se vlastitim putem, naš je prijedlog da se uputite i upoznate neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Brčko, Tuzla i Sarajevo.

  Za sva ta mjesta i gradove neke od najpristupačnijih karata imate priliku naći konkretno putem našeg Vollo.ba web-a. Uz cijeli niz veoma važnih spomenika kulture u ovim gradovima, pogotovo u ljeto, čekaju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne zažalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati uslugama i sadržajima, a ,bez ikakve sumnje, još uvijek manja brojka turista samo vam pruža priliku lakše snalaženje po mjestu te totalno opušteno, bez klasične turističke strke, razgledavanje. Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti na put u neke daleke dijelove svijeta.