Polasci

Autobusni kolodvor Mrakovo

Adresa Bosnia & Herzegovina
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Mrakovo

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Ilijašu najbrže se dolazi taksijem ili šetajući. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Ilijaša najbolje da googlate ili da se raspitate kod domaćih stanovnika.

  Razlog jutarnjim gužvama su učenici, ali i radnici koji bezglavo jure da bi stigli na svoja odredišta u propisano vrijeme. Nadalje, imajte na umu da je za prvih jutarnjih sati nerijetko velika gužva u gradu i njegovoj okolici.

  Definitivno ponajbolje bi bilo da dogovorite taksista da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred kakva privatna smještaja, odnosno bilo gdje da odsjedate. Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je vama najbliže mjesto na kojemu se okupljaju taksisti raspitajte se kod domaćina.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na niti jedan jedini TAXI ili je nema, ili se zadržavate u preuskom krugu centra. Nije teško pretpostaviti da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ukoliko niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte širim gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze prije provjerite cifru vožnje na webu, jer ćete tako zasigurno proći zasigurno povoljnije, odnosno tako imate priliku ugovoriti vožnju kod trenutno najjeftinijeg taksija. Kada na licu mjesta neinformirani uđete u prvi TAXI, ne trebate se čuditi ako ta vožnja bude skuplja od od iznosa kojeg ste priželjkivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na autobusnoj stanici pronaći ćete: čekaonicu za putnike, urede za prodaju karata, šalter za informacije, perone za dolaske i odlaske autobusa. Prije svega, želite li što prije u toalet informacijski ured najbolje je mjesto na kojem ćete pitati gdje se tačno nalazi, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je na putovanju zbilja bitan i svrstan je među onim nužnim za odvojiti za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte u pripravnosti kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju više od 2 KM pa nije kul plaćati zaposleniku s novčanicom 20, 50 ili 100 KM, a veoma je izgledno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste skroz slobodni reći svoje potencijalno nezadovoljstvo nekim od dijelova usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Kada ste na šalteru za informacije raspitajte se i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okolici stanice pa ne ostajte na jednom mjestu. Prošetajte i obiđite spomenike kulture i tako iskoristite vrijeme dok čekate, osim toga kupite, odnosno ugrabite nešto za prezalogajiti. Taj kafić kojega ste ugledali po dolasku na stanicu tačno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Taksisti koje vidite u neposrednoj blizini stanice stoje vam na usluzi pa ako ste tek stigli u grad najbolje je da se opustite i riješite teških kofera, a poslije toga krenete u obilaženje Ilijaša.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate tek nekoliko sati prije kretanja autobusa najidealnije je da ostavite kovčege u garderobu, a nakon tog da jednostavno po posljednji put obići Ilijaš. Za slučaj da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili smatrate da ste već dovoljno grada vidjeli, odmorite se, odnosno predahnite u vama trenutno najbližem kafiću.

  Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i trudit ćete se, tj. nastojati sjetiti svakog, baš svakog, detalja. Opažajte, tj. upijajte život na gradskim ulicama, odnosno običaje tamošnjih stanovnika.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba utrošiti pametno i razborito, jer toliko ste čekali da ovdje stignete i ne želite valjda sada potratiti taj period što imate ispred sebe. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi na autobusnom, odnosno u hotelskoj sobi ili apartmanu najbolje je vrijeme za obilazak Ilijaša.

  Kamo dalje s autobusnog?

  U slučaju da ste pri kraju s obilaskom Ilijaša, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Zenica, Tuzla, Mostar, Mostar, Bugojno i drugi. Kad obiđete i upoznate Ilijaš i poželite otpustiti se dalje svojim putem, naš je prijedlog da posjetite neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka.

  Osim značajnih spomenika kulture u tim vas gradovima, specifično ljeti, razveseljavaju zanimljiva događanja i priredbe za najmlađe, a koji će biti još samo jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sva ta mjesta i gradove neke od najpovoljnijih karata u jedinstvenoj ste prilici nabaviti konkretno preko našeg Vollo servisa.

  Zaključno, uvijek se imate slobodu odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta. Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, praktički jednako bogati raznovrsnim uslugama i sadržajima, a manje domaćih i stranih putnika samo vam omogućuje bezbolnije i značajno jednostavnije snalaženje po gradu i njegovom centru te mirnije i opuštenije razgledavanje.