Polasci

Autobusni kolodvor Mostar Katedrala

Adresa
Broj telefona ---
Email ---

O Autobusni kolodvor Mostar Katedrala

  Kako do autobusne stanice

  Do središnje autobusne stanice u Mostaru najjednostavnije se dolazi šetajući ili taksijem. Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Mostara posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika.

  Nadalje, imajte na umu da je u periodu jutra velika gužva u gradu i bližoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su jednako radnici, kao i učenici koji jure da bi stigli na svoja radna mjesta u dogovoreno, tj. određeno vrijeme.

  Za slučaj da nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a nesigurni ste oko toga gdje je vama najbliže stajalište za TAXI raspitajte se kod lokalnih ljudi. Bez ikakve sumnje odlično bi bilo da pozovete TAXI da u točno određeno vrijeme dođe po vas ispred sobe, odnosno u kojem god smještaju da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija tj. šansa da za te šetnje nećete naići na nijedan slobodan TAXI ili apsolutno ne postoji, ili ste apsolutni pehist pa je vrijeme da se odvažite i pitate mještane za savjet. Nije teško pretpostaviti da imate puno stvari i da su vam koferi prilično teški pa ako je situacija takva da niste ljubitelj zaustavljanja neznanaca, jednostavno prošetajte centrom grada.

  Važno!

  Kada instant neinformirani uđete u prvi TAXI, nemojte se iznenaditi ako ta vožnja dođe skuplje od cifre kojoj ste se nadali. Svakako, uzimate li TAXI prevoz prije provjerite cijenu vožnje na webu, jer ćete tako definitivno proći jeftinije, odnosno tako ste u savršenoj prilici kontaktirati da bi dogovorili prevoz kod u datom momentu definitivno najpovoljnijeg taksista.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici pronaći ćete: urede za prodaju karata, šalter za informacije, čekaonicu, perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, želite li što prije na toalet informacijski ured odlično je mjesto na kojem ćete pitati za direkcije, a to vrijedi i u slučaju garderobe.

  Sitan novac je u aspektu putovanja bez pretjerivanja jako bitan i nalazi se među onim nužnim za spakirati za put. Za garderobu, ali i za toalet imajte spremne kovanice, zato što u prosjeku ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije najsretnije rješenje doći tamošnjem zaposleniku s novčanicom 20 KM i više, a izgledno je da će vam trebati i za kafu, odnosno čaj s aparata, a moguće i za kakvu čokoladu, grickalice i sl..

  Kada ste na šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi. Šalter za informacije mjesto je gdje ste slobodni reći svoje eventualno nezadovoljstvo nekim od aspekata usluge, podnijeti reklamaciju karte, provjeriti kako potvrditi povratnu kartu i slična neodgovorena pitanja.

  Fast food, pekara, dućan mješovite robe, mjenjačnica, bankomati i mnogo drugih sadržaja i usluga nalaze se u okruženju stanice pa ne stojte na jednom mjestu. Taj kafić kojega ste primijetili po dolasku na glavnu stanicu za autobuse tačno je to mjesto na kojem turisti odmarajući listaju novine, tj. ispunjavaju križalju ili surfaju do kretanja autobusa. Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, također nađite, tj. kupite nešto za jesti. TAXI prevoznici koje vidite u okolici stanice na usluzi su vam pa ako ste nedavno došli u grad najbolje je da se za početak riješite prtljage i smjestite, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Mostara.

  Imate par sati vremena

  Za vas koji imate nekolicinu sati do polaska autobusa kao stvoreno je da smjestite kovčege u garderobu, a nakon toga idete po definitivno zadnji put obići, tj. razgledati Mostar. U slučaju da niste za razgledavanje i to vam je tlaka i radije bi predahnuli ili mislite da ste već sve što vam je u gradu zanimljivo vidjeli, opustite se u u najbliže smještenom kafiću.

  Gledajte ljude i njihov grad, odnosno tamošnju gradnju i običaje. Jednom će vam to biti bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se prisjetiti svakog, baš svakog, detalja.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Poslije, odnosno nakon što se riješite stvari u nekoj od garderoba, odnosno u unajmljenoj sobi super je vrijeme za obilazak i razgledavanje Mostara. Po dolasku svaki trenutak treba iskoristiti na vrijedan način, jer toliko ste naginjali da ovdje stignete i nemojte sada potratiti to vrijeme što imate samo za sebe i ovaj grad.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Pretpostavimo da ste na samom kraju s obilaskom Mostara, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Bugojno, Trebinje, Travnik i razni drugi. Kad obiđete i upoznate Mostar i definitivno isplanirate krenuti odabranim putem, predlažemo da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Banja Luka, Mostar, Tuzla i Sarajevo.

  Osim veoma važnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovo u ljeto, lako razvesele zanimljiva događanja i priredbe, a koji će biti bar jedan razlog da ni na tren ne požalite svoj dolazak. Za sva ta odredišta neke od najpristupačnijih karata u prilici ste naći ni manje ni više nego preko našeg Vollo-a.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi, naime, jednako bogati sadržajima i uslugama, a nesumnjivo manji broj turista samo vam nudi priliku jednostavnije snalaženje po mjestu te svakako mirnije, ali i ugodnije razgledavanje. Na kraju, uvijek imate mogućnost odlučiti krenuti na putovanje u neke daleke dijelove svijeta.