Polasci

Autobusni kolodvor Mostar Istok

Adresa Trg Ivana Krndelja b.b.
Broj telefona +387 36 552 025
Email ---

O Autobusni kolodvor Mostar Istok

  Kako do autobusne stanice

  Želite li provjeriti lokaciju autobusne stanice Mostara posegnite za mobitelom pa googlajte ili pitajte nekoga od domaćih stanovnika. Do središnje autobusne stanice u Mostaru najlakše se dolazi korištenjem TAXI usluge ako imate puno prtljage ili pješice.

  Nadalje, imajte na umu da je tokom ranih jutarnjih sati značajna gužva po gradu i užoj okolici. Razlog jutarnjim gužvama su učenici i radnici koji žure da bi došli na svoja radna mjesta i u svoje škole u tačno vrijeme.

  Ako nemate vremena čekati i da vam odmah treba TAXI, a zaista ne znate gdje je i je li negdje u vašoj blizini TAXI stajalište raspitajte se kod tamošnjih stanovnika. Svakako najbolje bi bilo da naručite TAXI prevoz da da dođe i pokupi vas ispred hotela/hostela, odnosno na kojem god mjestu da odsjedate.

  Treba li vam prevoz opcija, ili mogućnost da za te šetnje nećete naići na barem jedan za vas slobodan taksi ili ne postoji, ili u centar ni ne smiju vozila. Pretpostavljamo da imate teške kofere koje nije zgodno nositi preko pola grada pa ako niste ljubitelj zivkanja i povlačenja ljudi za rukav, jednostavno prošetajte gradskim centrom.

  Važno!

  Svakako, uzimate li TAXI da vas preveze ranije provjerite iznos vožnje na web stranici, jer ćete tako definitivno proći bolje, odnosno tako ste zapravo u idealnoj situaciji i možete ugovoriti vožnju kod u datom momentu najjeftinijeg taksista. Kada nerazmišljajući i neinformirani uđete u prvi TAXI, ne čudite se ako ta vožnja dođe skuplje od cijene koju ste očekivali.

  Što sve ima na autobusnoj stanici?

  Na glavnoj autobusnoj stanici naći ćete: šalter za informacije, urede za prodaju karata, čekaonicu za domaće i strane putnike te perone za dolaske i odlaske buseva. Prije svega, ako morate na toalet šalter za informacije savršeno je mjesto na kojem ćete pitati za tačne direkcije, a ovo vrijedi i u slučaju garderobe.

  Za toalet i garderobu imajte spremne kovanice, zato što obično ove usluge ne koštaju iznad 2 KM pa nije baš fora plaćati zaposleniku s novčanicom od 50 KM, a vjerojatno će vam biti potrebno i za kafu, ili toplu čokoladu, a moguće i za kakvu čokoladicu i nešto sitno za prigristi. Sitan novac je za trajanja putovanja zaista bitan i smješten je među onim nužnim za ponijeti.

  Šalter za informacije mjesto je gdje ste u prilici reći svoje možebitno nezadovoljstvo nekim od segmenata usluge, reklamirati kartu ili neki drugi aspekt usluge, provjeriti na koji način potvrditi povratak i sl.. Pri šalteru za informacije provjerite, tj. pitajte i saznajte: novi vozni red, obavijesti, novosti, popuste i informacije o prevozničkoj firmi.

  Razgledajte još jednom grad i tako iskoristite vrijeme dok čekate, uz to kupite nešto za jesti. Caffe bar kojega ste primijetili po dolasku na busnu stanicu upravo je to mjesto na kojem putnici ubijaju vrijeme i odmarajući surfaju internetom do polaska autobusa. TAXI prevoznici koje vidite u blizini stanice na raspolaganju su vam pa ako ste maločas stigli u grad savjetujemo da se prvo smjestite i riješite prtljage, a onda krenete u obilazak i upoznavanje Mostara. Dućan mješovitom robom, pekara, bankomati i mjenjačnica nalaze se u i oko stanice pa ne stojte na jednom mjestu.

  Imate par sati vremena

  U slučaju da niste za razgledavanje i to vam se ne da, odnosno radije bi opušteno uživali i promatrali grad ili vjerujete, odnosno mislite da ste već dovoljno grada vidjeli, zasjednite, tj. odmorite u vama trenutno najbližem kafiću. Za vas koji imate nekolicinu sati do kretanja autobusa kao stvoreno je da odložite stvari u garderobu, a nakon tog da krenete po zadnji put razgledati Mostar.

  Upijajte ljude i njihov grad, odnosno sav tamošnji život. Kada odete bit će vam bitno sve što ste ondje vidjeli i nastojat ćete se dosjetiti svake pa i one najmanje sitnice.

  OK, nemam prtljage, što sad

  Po dolasku svaki trenutak treba pametno utrošiti, jer toliko ste naginjali da ovdje dođete i ne želite sada prespavati taj period, odnosno te sate što imate samo za sebe i ovaj grad. Poslije, odnosno nakon što se riješite svojih stvari u garderobi autobusne stanice, tj. u smještaju super je vrijeme za upoznavanje Mostara.

  Kamo dalje s autobusnog?

  Kad ,takoreći, do kostiju upoznate Mostar i poželite krenuti odabranim putem, naš je prijedlog da krenete i tako obiđete neku od sljedećih destinacija: Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka. Ako ste pred kraj s obilaskom Mostara, a ne želite se previše udaljavati od svoje trenutne, tj. sadašnje lokacije, valja znati da se u okolici nalaze gradovi: Sarajevo, Zenica, Bugojno, Trebinje, Travnik i drugi.

  Za ranije navedena mjesta i gardove neke od najpristupačnijih karata možete nabaviti ni manje ni više nego putem našeg Vollo-a. Uz masu intrigantnih spomenika kulture u tim vas gradovima, pogotovno za ljetnih mjeseci, lako obraduju interesantna događanja i koncerti na otvorenom, a koji će biti još samo jedan razlog da niti jednog trena ne požalite svoj dolazak.

  Valja i primijetiti da su kontinentalni dijelovi zemlje, naime, jednako bogati ne samo sadržajima, već i uslugama, a manja brojka turista samo vam nudi priliku puno lakše snalaženje po gradu i njegovom središtu te lagodnije razgledavanje. Naposljetku, uvijek se imate slobodu odlučiti na putovanje u neke druge dijelove svijeta.